Breyton ger BMW-fyra kraft som en sexa

Den tyska BMW-trimmaren Breyton har nya idéer till 1-serien. Bland annat maffiga 20-tums fälgar och ett kompressor-kit. Vissa saker kan inte förbättras, påstår den tyska...
Annons

Den tyska BMW-trimmaren Breyton har nya idéer till 1-serien. Bland annat maffiga 20-tums fälgar och ett kompressor-kit.

Breyton ger BMW-fyra kraft som en sexa

Vissa saker kan inte förbättras, påstår den tyska BMW-tunern Breyton, men de kan definitivt bli mer personliga. Man åsyftar förstås BMW, som för många är det bilmärke som bygger de roligaste bilarna.
Breyton ger BMW-fyra kraft som en sexaÅsikterna om vem som är den roligaste biltillverkaren är många, det syns inte minst på vårt diskussionsforum.
Men Breyton anser i alla fall att 1-serien ger en del utrymme för förbättringar. Man tänker då främst på de nya Vision-fälgarna som mäter 9×20 tum och ska skos med 225/30R20- däck. Lite tuffare stuk blir det också med en lätt sänkning via Breytons sportkit med stötdämpare och nya fjädrar.
Mest intressant är kanske Breytons kompressorsats för 120i, den fyrcylindriga motorn som i originalskick ger 150 hk. Med Breytons överladdning ökar effekten till 225 hk och vridmomentet blir fina 273 Nm – alltså nära de siffror som gamla sexan gav.

Annons
Annons
Rulla till toppen