Castrol och VW gör motorolja ihop

Castrol har tillsammans med Volkswagen utvecklat motoroljan Castrol SLX Longlife III, speciellt framtagen för långa bytesintervall. Oljan passar både diesel- och bensinmotorer från VW och...
Annons

Castrol har tillsammans med Volkswagen utvecklat motoroljan Castrol SLX Longlife III, speciellt framtagen för långa bytesintervall. Oljan passar både diesel- och bensinmotorer från VW och Audi.

Castrol och VW gör motorolja ihopCastrol SLX Longlife III är utvecklad för den nya generationens Volkswagen och Audi dieselbilar som är utrustade med partikelfilter. Det är den första oljan på marknaden som tillgodoser de senaste specifikationerna VW 504 00 och 507 00, för både bensin- och dieselmotorer.
Castrols SLX Longlife III är en kombi-olja, vilket innebär att den med två undantag (R5 &V10 TDI-motorer) kan användas till samtliga VW- och Audimotorer – både bensin och diesel. Detta i sin tur innebär att antalet motoroljor som används i Audi- och Volkswagen verkstäderna idag, nu kan reduceras kraftigt.
”Vi samarbetar med Volkswagen redan vid utvecklingen av motorerna för att se till att oljan har rätt sammansättning för just deras motorer. Genom ett intensivt samarbete har vi nu lyckats ta fram den bästa tänkbara motoroljan för Volkswagens och Audis nya motorer med partikelfilter och det är vi naturligtvis nöjda med,” säger Anders Österlind, teknisk chef på Castrol i Sverige.
Volkswagen och Audi har satt in de nya partikelfiltrena i sina bilar sedan december 2004 och för att de ska fungera problemfritt krävs den nya sammansättningen på motoroljan ”Low SAPS”, vilket innebär lägre nivåer av sulfonerad aska, fosfor och svavel.
Castrols SLX Longlife III är en Low SAPS-olja baserad på Castrols patenterade ”Clean Performance TechnologyTM” och innehåller mycket låga tillsatser av dessa skadliga metaller.
Castrol SLX Longlife III 5W-30 finns att köpa hos auktoriserade Volkswagen och Audihandlare.

Annons
Annons
Rulla till toppen