Luktborttagare som verkligen fungerar

Att få bort dålig lukt i en bil är ofta väldigt svårt. Men det finns ett medel som verkligen fungerar, Yocoair, utan att dränka odören...
Annons

Att få bort dålig lukt i en bil är ofta väldigt svårt. Men det finns ett medel som verkligen fungerar, Yocoair, utan att dränka odören med en ännu starkare lukt.

I vår konsumentavdelning(klicka här) har vi samlat olika tips och tester på produkter som gör bilägandet lite lättare, eller lite roligare. Under våren har vi testat en del bilvårdsmedel och i auto motor & sport nummer 8-05 har vi en bilvårdsspecial med 25 olika tips som gör det lättare att vårstäda bilen. Men det finns ytterligare en produkt som vi borde haft med som ett viktigt tips, en problemlösare som verkligen håller vad den lovar: Yocoair.
Luktborttagare som verkligen fungerarYocoair är en svensktillverkad produkt som är resultatet av 20 års forskning. Exakt hur den fungerar är man förstås förtegen om men effektiviteten har testats av en grupp forskare på Linköpings Universitet. De simulerade miljöer med lukt från olika organiska föreningar. Till exempel testade man lukter från dieselolja och tobaksrök. Yocoair var effektivt och det enda område där man fann att medlet inte var så effektivt var mot lättflyktiga föreningar från till exempel lackfärg (fast de är oftast rätt lätta att vädra bort).
Yocoair kan användas mot nästan alla typer av dålig lukt. Från husdjur, tobaksrök, dieselspill, urin, spyor, matrester, med mera. Man kan antingen använda pumpflaskan och spruta medlet in i miljön där det luktar illa, eller använda en dyna med medlet som hängs upp på lämpligt ställe.
Det unika med Yocoair är att det inte själv har någon lukt. Nästan utan undantag är de medel som finns på marknaden uppbyggda så att de ”slår ihjäl” odören med hjälp av en ännu starkare lukt – vilket oftast inte är det man vill.
Sådana här produkter brukar lova mycket mer än vad de kan hålla. Men vi har testat Yocoair på ett otal ställen under flera år och häpnar varje gång över effektiviteten. Naturligtvis ska man alltid göra rent och ta bort det som luktar illa, men ibland står man maktlös inför diverse olika skumma lukter och då är Yocoair den perfekta problemlösaren.

Annons
Annons
Rulla till toppen