Lamborghini blickar framåt med SUV och modern Espada

En sportig SUV och en modern tolkning av klassikern Espada. Här är en inblick i vad som kan komma från italienska Lamborghini. Lamborghini bedömer tre...
Annons

En sportig SUV och en modern tolkning av klassikern Espada. Här är en inblick i vad som kan komma från italienska Lamborghini.

Lamborghini blickar framåt med SUV och modern Espada
Lamborghini bedömer tre förslag på SUV – mest troligt baserad på Audi Q7.
Bild: Christian Schulte

Framför allt på den amerikanska marknaden skulle Lamborghini kunna hitta nya kunder med hjälp av en Sport Utility. Med en ”offroad bil för gatan” med biturbo-V10 och en toppfart på 300 km/h skulle den definitivt uppfylla Lamborghinis kärnvärden: extrem och italiensk.
Det finns redan tre virtuella designförslag på en Lambo-SUV – en av dem på en förlängd Gallardo-plattform med mittmotor. Mer realistisk verkar ett koncept som baseras på den kommande Audi Q7.
Självklart ska en Lamborghini-SUV ha märkets typiska uppåtsvängande saxdörrar. Genom att avstå B-stolpe kan man göra dörrarna så breda att de ger fritt insteg till både fram- och baksäte.
– En sådan bil har definitivt Lamborghinis DNA, säger nye marknadschefen Stephan Winkelmann.

Ny Espada
Ett annat projekt som Audi-chefen Martin Winterkorn driver framåt har mer historiska rötter: Det handlar om en ny tolkning av den fyrsitsiga Espada-kupén, som byggdes 1968 och tio år framåt.
Även här finns det färdiga designförslag – baserade på plattform från Gallardo respektive Audi S8. Ett av dessa förslag finns också som designmodell i originalstorlek.

Lamborghini blickar framåt med SUV och modern Espada
Dags att återuppliva Espada – en fyrsitsig kupé som fanns i början av 1970-talet.
Annons
Annons
Rulla till toppen