"Flash" chartrar privatflyg för att hinna till Kristinehamn

Kristinehamn är redo för racing. Faktum är att hela stadskärnan har byggts om inför helgens stadsrace. Evenemanget är så viktigt för Jan ”Flash” Nilsson att...
Annons

Kristinehamn är redo för racing. Faktum är att hela stadskärnan har byggts om inför helgens stadsrace. Evenemanget är så viktigt för Jan ”Flash” Nilsson att han har privatchartrat ett flygplan för att hinna mellan Carrera Cup-tävlingen i Danmark och Kristinehamnsracet.

 

Bansträckningen går mitt i Kristinehamns centrum.

Klockan 13.00 idag, fredag, lyfter ett chartrat flygplan från Karlstad och landar två timmar innan första träningen i Porsche Carrera Cup på Jyllandsringen. Direkt efter målgång lyfter han från Danmark för att två timmar senare stå uppställd för start i stadsracet i Kristinehamn.
– Det här blir första gången som jag flyger iklädd raceroverall, säger ”Flash”.
”Flash” som är en av initiativtagarna till Stadsracet i Kristinehamn.
Banan är cirka 500 meter och går mitt i centrum. Tävlingar med tävlingsgokarts kommer att ingå i tävlingsserien Karting Cup som anordnas av klubbarna i Kristinehamn och Skövde. I den finns klasser från 7 år och uppåt. På söndagen klockan 15.00 körs dessutom ett kändisrace, där bland andra ”Flash” kommer att delta.
– Självklart vill jag vara med och se hur det blir, men mitt fokus ligger just nu hundra procent på att göra ett bra jobb i Porschen i Danmark, säger han.

 

Annons
Annons
Rulla till toppen