Kina-jeep krossades i krockprov

Just nu visar det belgiska importföretaget Landwind en stadsjeep med samma namn på bilsalongen i Frankfurt. Samtidigt presenterar tyska motororganisationen ADAC ett krocktest med Landwind, som är fullständigt förödande - bilen krossades och föraren hade inte haft en chans att överleva.

Kineserna är på väg in på den europeiska bilmarknaden. Ovannämnda Landwind, som tillverkas av i Jiangling Motors Company (JMC) har redan sålts i 200 exemplar av den belgiska importören, och ytterligare 500, redan tingade, är på väg till Belgien.

Bild 503202
Karossen kollapsade totalt vid Euro NCAP:s standardtest.

Bild 503203
Krockdockan fick dödliga skador.
Problemet med en stor del av den kinesiska bilindustrin åskådliggjordes dramatiskt när ADAC genomförde ett krocktest exakt efter samma normer som Euro NCAP. Bilen, som är en stadsjeep på närmare två ton, kördes med halva fronten in i krockbarriären i 64 km/h. Resultatet chockade ADAC:s garvade testtekniker.
Karossen kollapsade fullständigt, och förardockan fick dödliga skador. Ratten trängde långt in i kupén och skadade dockans huvud svårt, intrumentpanelen försköts kraftigt bakåt och utrymmet vid förarens ben skrynklades ihop helt. Förardörren gick inte att öppna utan mycket kraftiga räddningsverktyg.
I sidokrocken i 50 km/h trycktes dörren och sidostolpen långt in i bilen och skadorna på förardockans huvud blev mycket svåra. Landwind har inga skyddsbalkar i dörrarna och ingen sidokrockkudde.

Bild 503204
Euro NCAP anser att Landwind bör förbjudas i Europa.

Bild 503205
Rött: mycket hög skaderisk.
Brunt: hög skaderisk.
Orange: liten skaderisk.
ADAC-personalen har inte sett något värre krockresultat under de 20 år de genomfört sina krockprov.
Dessutom passade ADAC på att testa Landwind i ett vanligt biltest, och även där var resultatet en stor besvikelse. På vägen uppför den sig slingrigt, styrningen är oprecis, bromssträckan är lång, det finns inget antisladdsystem och inte ens låsningsfria bromsar. Och bensinförbrukningen hamnade på 11,6 liter/100 km.
Bilen kostar i grundpris 15295 euro (cirka 142000 kronor).
ADAC:s slutomdöme om Jiangling Landwind är att bilen inte borde få säljas i Europa.