Magna Mila – fullgasracern

Österrikes enda bilfabrik bygger bara bilar åt andra numera (Chrysler, BMW och Mercedes), men ställde ut en helt egen skapelse på Frankfurtsalongen – med kompositkaross,...
Annons

Österrikes enda bilfabrik bygger bara bilar åt andra numera (Chrysler, BMW och Mercedes), men ställde ut en helt egen skapelse på Frankfurtsalongen – med kompositkaross, bakhjulsdrift och gasmotor.

Magna Steyr i österrikiska Graz har inte haft riktigt egna konstruktioner på decennier. Men modell Mila gav onekligen uppmärksamhet åt legofabriken.

Magna Mila - fullgasracern
Tyvärr finns inga planer på serietillverkning av denna fräna leksak.

Magna Mila - fullgasracern Mila är en ensitsig racer med friliggande hjul, rörram av aluminium, klädd med en intensivt oragnefärgad kaross av glas- och kolfiber.
Motorn framför bakaxeln är en 1,6-liters turbomatad maskin som drivs med naturgas. 76 liter gas ryms i flaskorna i golvet, vilket räcker för cirka 20 mils körning. Effekten är 150 hästar, och vagnvikten 850 kg betyder att ekipaget klarar 0 – 100 på 6,9 sekunder.
Magna Steyr har inga planer på serietillverkning – Mila (Magna Innovation Lightweight Auto) är bara till för att visa vad legotillverkarens egna konstruktörer kan när de får spelrum för sig själva.

Annons
Annons
Rulla till toppen