Volvo bjuder bilbyggare till USA

Volvo firar Vallåkra-träffens 25-årsjubileum genom att bjuda en svensk bilbyggare till nästa års SEMA-show i USA. Reglerna är enkla: chassi och motor från Volvo –...
Annons

Volvo firar Vallåkra-träffens 25-årsjubileum genom att bjuda en svensk bilbyggare till nästa års SEMA-show i USA. Reglerna är enkla: chassi och motor från Volvo – och bilen ska vara körklar.

Vallåkraträffen är en årligen återkommande bilträff, belägen mellan Helsingborg och Landskrona i Skåne. Hit vallfärdar cirka 17.000 personer och 1.300 utställningsbilar varje höst, vilket gör tillställningen till Nordens största bilträff för ombyggda stylingfordon.
Vallåkra har blivit synonymt med ombyggda Volvo-bilar, ända sedan ett glatt gäng grabbar började trimma sina Volvo-bilar i slutet av 70-talet. Vallåkraträffen har arrangerats varje år sedan 1982 och därmed blir nästa år 25-årsjubileum.
För att fira denna högtidliga tillställning har Volvo Personbilar AB i Sverige, tillsammans med Volvo Cars North America, beslutat sig för att bjuda en svensk bilbyggare på en upplevelse utöver det vanliga. Vinnaren av tävlingen ”Sveriges Häftigaste Volvo”, som koras på nästa års Vallåkraträff, skeppas över till SEMA-showen i Las Vegas, USA.
SEMA står för Specialty Equipment Market Association och är en av världens största utställningar för professionella ombyggare av bilar, tillbehör och utrustning.

Annons
Annons
Rulla till toppen