Piëch går på tvärs mot VW:s aktieägare

Forne koncernchefen Ferdinand Piëch kritiseras nu öppet av några av Volswagens större ägare för att arbeta mot aktieägarnas intresse. Den omstridde och karismatiske för detta...
Annons

Forne koncernchefen Ferdinand Piëch kritiseras nu öppet av några av Volswagens större ägare för att arbeta mot aktieägarnas intresse.

Den omstridde och karismatiske för detta Volkswagen-chefen Ferdinand Piëch får allt tuffare att försvara sin ställning i styrelsen ledning. Senast försvarade han Volkswagenfackets eget favoritnamn, Horst Neumann med 16 år i ledningen för IG Metall bakom sig, som ledningens chefsförhandlare med fackförbunden i Volkswagen.
Piëch röstade emot en i övrigt nästan enig styrelse, vilket är ovanligt i Tyskland där en enad röst från ledningshåll är det normala.
En representant för DWS, fondförvaltare under Deutche Bank, sade att ”dealet mellan Piëch och facket har en underlig lukt”. En annan av de större förvaltarna uttryckte sig klarare; ”Piëch antas representera ägarna, och det är helt klart att han inte gör det här”.
Den interna maktkampen inom Volkswagen förväntas försämra möjligheterna för koncernen att göra de nedbantningar på kostnadssidan som chefen Bernd Pietschetsrieder efterfrågar.

Annons
Annons
Rulla till toppen