Saab backar kraftigt i USA

November-siffrorna är ingen kul läsning för Saab. Minskningen i USA var 18 procent under månaden. Men helåret kan ge en liten ökning. Bilförsäljningen går knackigt...
Annons

November-siffrorna är ingen kul läsning för Saab. Minskningen i USA var 18 procent under månaden. Men helåret kan ge en liten ökning.

Bilförsäljningen går knackigt i USA. Några importmärken (Audi och BMW) visar fina siffror men både Volvo och Saab sålde dåligt under november.
För Saabs del blev det en minskning med 18 procent, jämfört med fjolåret, trots att nya 9-7X är med och hjälper upp ekvationen. 9-3 är fortfarande den bil som går klart bäst. Förhoppningsvis kan 9-5 facelift hjälpa till att hyfsa siffrorna nästa år. ”Gamla” 9-5 säljer knappt alls och det beror helt enkelt på att den är slutsåld hos de flesta handlare i väntan på facelift-modellen som ännu inte hunnit fram till USA.
Om man är på det positiva humöret så blev november en kraftig förbättring jämfört med ”svarta oktober”. För Saabs del en ökning med 56 procent – men då ska man veta att Saab av flera anledningar bara sålde 1.340 bilar i USA under oktober… Totalt sålde Saab 2.091 bilar i november.

Försäljningen för varje modell ser ut som följer, fjolårsförsäljningen inom parantes:
9-2X: 71 (290)
9-3: 1 557 (1 549)
9-5: 215 (613)
9-7X: 248 (0)

Totalt har det sålts 35.577 Saab-bilar i USA under 2005 och därmed behövs det en mycket bra decembermånad för att komma upp i försäljningsmålet 40.000 bilar. I Trollhättan kan man i alla fall glädja sig åt att det gick ännu sämre för Volvo i USA under november, totalt tappade Hisinge-traktorerna 26 procent i försäljning jämfört med fjolåret. Och båda svenskarna gick mycket bättre än sorgebarnet Jaguar som backade 41 procent under november!
Den tredje viktiga marknaden för Saab, Storbritannien, redovisar sina siffror för november om någon vecka.

Annons
Annons
Rulla till toppen