Fiat lånar ut 3 000 bilar till vinter-OS

Ingen ska missa att Fiat är officiell sponsor för olympiska vinterspelen i Turin 10-26 februari 2006. I åtagandet ingår att Fiat lånar ut 3.000 bilar till funktionärer och tävlande. 200 av dessa är den helt nya stadsjeepen Sedici.

Bild 503754
I samband med bilsalongen i Bologna överlämnade Fiats märkeschef Luca de Meo (t.v.) symboliskt 3000 bilnycklar till Evelina Christillin i OS-kommittén. Fiat sponsrar också med helt nya stadsjeepen Sedici (bilden under).
De 20:e olympiska vinterspelen i Turin nästa år blir ett avstamp som heter duga för Fiat nya kompakt-SUV Sedici. Den presenteras för allmänheten samtidigt som 200 exemplar släpps ut på stan med märkningen "Official Car of the XX Winter Olympics".
Under den nu pågående bilsalongen i Bologna överlämnade Fiats märkeschef Luca De Meo symboliskt 3.000 bilnycklar till Evelina Christillin, vice ordförande för vinter-OS-kommittën. Bilarna ställs till förfogande för funktionärer, delegationer, media och de tävlande under de två veckor spelen pågår.
Förutom de 200 Sedici-bilarna lånar Fiat ut Croma, Panda 4x4 och Idea, medan dotterbolaget Alfa Romeo lånar ut Alfa 159 och Crosswagon och Lancia ställer Musa, Phedra och Thesis till förfogande.
Hundratals bilar kommer att köras av frivilliga funktionärer, och för dessa ställer Fiat ockå upp med kurser i säker körteknik. Alla Fiat Croma och Alfa 159 som lånas ut är försedda med satellitnavigator från Magneti Marelli.
Fiat kommer också att delta aktivt i OS-tävlingarna -i företagets namn finns tävlande i snowboard och freestyle på skidor, Alfa Romeo sponsrar det italienska alpina skidlandslaget, det finns ett Lancia Ice Team av konståkare på skridsko och både herr- och damlag i hockey sponras av Fiats division lätta transportbilar.
Fiat är också delsponsor för stafetten med den olympiska elden, som startar i Rom den 8 december och ska avverka 11.300 kilometer innan den når Turin den 10 februari.