Opel Astra spurtar mot täten i Europa

VW Golf håller sin tätposition som den bästsäljande modellen i sin klass. Men Opel Astra spurtar uppåt i statistiken och är nu uppe som tvåa, före Ford Focus och Peugeot 307.

Opel går allt bättre i Europa och det är inte minst Astra som hjälper till att hyfsa de tidigare så dåliga siffrorna.
Under årets första tio månader har Opel minskat in försprånget upp till bästsäljande VW Golf med hälften. Totalt har det sålts strax över 400.000 Astra hittills, en klar förbättring från fjolårets 355.000 bilar (12 månader). I och med det har Astra stångat sig förbi storsäljare som Ford Focus och Peugeot 307.
Sammanlagt har Astra förbättrat sig med 35 procent jämfört med samma period förra året. Även Golf har ökat med 6 procent, men då räknas den nya Golf Plus in i den statistiken. Fortfarande är VW inte riktigt nöjda med Golf-försäljningen då den nuvarande marknadsandelen på 18 procent är betydligt lägre än de 20-22 procent som förra generationen (Golf IV) hade.
Även om Astra fortfarande har en bit kvar till toppen så är Opel mycket nöjda med framgångarna. Siffrorna är bättre men framför allt är det nya kategorier av köpare som tar en närmare titt på Astra, många av de skulle inte ens överväga en Opel för några år sedan.