Nytt sportbilscentrum i Stockholmsregionen

Om ett par månader öppnar ett nytt försäljningsställe för riktigt exklusiva sportbilar i Arlandastad, en halvtimme norr om huvudstaden. Där kan man provköra och inhandla...
Annons

Om ett par månader öppnar ett nytt försäljningsställe för riktigt exklusiva sportbilar i Arlandastad, en halvtimme norr om huvudstaden. Där kan man provköra och inhandla Ferrari, Lamborghini, Mustang, Wiesmann och Pagani hos von Braun Sports Cars.

von Braun Sports Cars har sitt huvudkontor i Skene i Västergötland, där företaget håller på att växa ur sina 2.000 kvadratmeter. Omsättningen har under 2005 ökat med 65 procent, och man är nu Skandinaviens största specialistföretag inom sport- och prestandabilssegmentet.
von Braun etablerar sig nu i köpcentret Arlandastad, som under ny ägare ändrar inriktning och blir ”ett manligt köpcenter” som fokuserar på motor och fritid, med butiker främst inom områdena bil, motorcykel, golf, fiske, jakt, hemelektronik och musik.
På 550 kvadratmeter siktar von Braun Sports Cars på att bli den viktigaste mötesplatsen i Stockholmsregionen för enbart exklusiva sport- och prestandabilar. Här kan man beskåda, provköra och köpa märken som Ferrari, Lamborghini, Ford Mustang, men också de riktigt exklusiva Wiesmann och Pagani, som von Braun är Skandinavien-importörer för.

Nytt sportbilscentrum i Stockholmsregionen

Italienska Pagani gör modellen Zonda i olika versioner. Zonda F anses vara världens snabbaste serietillverkade bil. Den kostar i Sverige 5.675.000 kronor.

Wiesmann är ett tyskt företag som handbygger snabba sportbilar på beställning. Modellerna heter Roadster och GT, bägge tvåsitsiga, med motorer från BMW. Priser i Sverige: från 1.160.000 kronor.

Annons
Annons
Rulla till toppen