Opel GT är här - premiär i Genève

I Genève blir det premiär, men här är nu de första bilderna på Opel GT. Den bygger på Pontiac Solstice och får en turbomatad fyra med 260 hk.

Bild 499705
Nya Opel GT får premiär i Genève. (Klicka på bilden för större)

Tidigare har vi bara sett datoranimerade gissningar, men här är nu de första officiella bilderna på Opel GT. Bilen har premiär på Genève-salongen där den blir en tydlig markering av Opels nya, tuffare stil för att definitivt få bort gubbstämpeln.
Opel GT bygger, som vi skrivit om förut, på tekniken från Pontiac Solstice. En självbärande stålkaross ger goda möjligheter att bulta på valfri kaross, vilket också Opel gör. Det ger ungefär samma mått som Solstice, det vill säga 182 cm bred, cirka 127 cm hög och ganska precis fyra meter lång. Bilen är strikt tvåsitsig, bakhjulsdrift och motorn sitter placerad långt bak.

Bild 499706
Toppfarten blir runt 230 km/h. (Klicka på bilden för större)

Opel GT får en turboladdad fyra som ger 260 hk. Den motorn ska också komma till Pontiac, men om det är Opels egen motor eller någon annan fyra ur GM-lagret är okänt. Det bör ge en 0-100 km/h på strax under sex sekunder och en förmodad toppfart över 230 km/h.
I USA har Pontiac Solstice blivit en succé. I november förra året startade GM ett tredje skift på Delaware-fabriken och kör nu alltså på full kapacitet. Ska man producera fler bilar måste tillverkningen startas på ytterligare en produktionslina. Under början av året ska även en systermodell tillverkas, Saturn Sky. Tillverkningen av Opel GT ska också ske i Delaware, vilket innebär att tillgången blir begränsad och får konkurrera med de andra GM-storsäljarna.

Bild 499707
Tillverkningen av Opel GT ska ske i Delaware, USA. Där produceras redan Pontiac Solstice och snart även systermodellen Saturn Sky. Med ett nyligen infört treskift går produktionen för fullt.

Den gamla Opel GT blev känd som en "fattigmans-Corvette" (likheterna i utseende var ju uppenbara) och tillverkades mellan 1968 och 1973.