Spionbilder på BMW 3-serie med V8

Snart är det dags för BMW M3 med sportig V8-motor. Men det kommer också en mildare 3-serie med V8-motor. Vår observanta läsekrets har bilderna!

Robert Lillsjö är en vaken läsare som har två specialplatser som han hårdbevakar i Arvidsjaur: pizzerian och parkeringen vid flygplatsen. Testförarna brukar nämligen anlända på måndag förmiddag och åka hem på fredag eftermiddag. Kollegerna hämtar och lämnar med testbilarna och då finns det ett gyllene tillfälle att ha med sig spionkameran.

Bild 499838
Robert Lillsjö tror att den hemliga bilen är en BMW 340i - och vi håller med. (Klicka på bilden för större.)

Bilen på bilderna kallar Robert för "340i" och vi är böjda att hålla med honom. Nya M3 med vass V8:a kommer snart att presenteras och den blir en synnerligen sportig vagn. Utrymmet för V8:a finns och varför då inte skapa en mera bekväm lyxmodell med V8? I princip handlar det bara om att lyfta ner 4,4 eller 4,8-llters motorerna från lagerhyllan.

Bild 499839
"Det hörs att det är en V8-motor", säger Robert. (Klicka på bilden för större.)

Enligt Robert hörs det tydligt att bilen på bilderna har V8-motor, men den har inte alls samma avgassystem och ljud som de M3:or som Robert också har sett i Arvidsjaur. Relativt stora bromsar kan vi också se på bilderna, men annars är det yttre diskret hållet för att inte väcka någon uppmärksamhet.
Bild 499840
Naturligt maskerad BMW. (Klicka på bilden för större.)
När kan vi då förvänta oss en seriemodell av 340i, eller kanske 350i? Förmodligen något halvår eller år efter att M3 presenterats, för att inte konkurrera allt för mycket i uppmärksamhet. Priset hamnar säkert en bra bit över nuvarande 330 men inte alls på samma nivå som M3.