Racerbilar på Tekniska museet

Det blir full fart på Tekniska museet i Stockholm i sommar, den 16 juni öppnar nämligen en utställning om och med racerbilar. Besökaren får möjlighet...
Annons

Det blir full fart på Tekniska museet i Stockholm i sommar, den 16 juni öppnar nämligen en utställning om och med racerbilar. Besökaren får möjlighet att köra gokart, testa simulatorer och se riktiga Formel 1-bilar.

Racerbilar på Tekniska museet
Puma Racings bil. Foto: Truls Nord, Tekniska museet.

– Man kan göra allt från att köra gokart eller bilbana, testa simulatorer, meka med en folkracebil och förstå mer om den teknik som gör racerbilar så snabba till att titta på riktiga BTCC- och Formel 1-bilar. Vi visar också hur man kan syssla med racing till en billig penning, säger Peter Simons, initiativtagare till utställningen.
Motorsporten har varit en av de mest drivande faktorerna för bilens utveckling. Effektivare motorer som gör vardagsbilar bränslesnålare och säkerhetsdetaljer som bilbälte och krockskydd är exempel på utveckling som kommer direkt från motorsporten.
– Bakom varje sekundvinst i ett lopp finns det faktorer som på ett lättsamt och intressant sätt kan beskrivas och undersökas, säger projektledaren Anders Möllström.
Utställningen pågår till den 17 september 2006.

Annons
Annons
Rulla till toppen