Har Bentley en suv på gång?

Titta på hjulhusen på denna Porsche Cayenne; något ovanligt döljer sig under skalet, och mycket tyder på att det är chassit till en Bentley-suv. Det har talats länge om en tyskbrittisk konkurrent till Range Rover...

Bild 365610

Vad döljer sig under skalet på denna Porsche Cayenne? Är det en Bentley-suv?


Rykten har under en längre tid gjort gällande att Bentley har en ny modell på gång utöver Continental- och Arnage-serien, och att det ska bli en suv i lyxklass.
Den är inte alltför svår att förverkliga för Bentleys ägare Volkswagen, om man utgår från koncernens stor-suv Touareg - som ju i grunden är samma bil som Porsche Cayenne (och även bildar grund för Audi Q7).

Bild 365611

Se upp Range Rover, här kommer Bentley med off-road-talang! Datorbild: Automedia.


Mycket sannolikt är att Bentley bett Porsche ta hand om det tekniska under skalet, exempelvis att anpassa Arnage-V8:an till fyrhjulsdrivningen från Cayenne.
Med en sådan modell skulle Bentley kunna ta upp kampen med den mest namnkunniga brittiska suven Range Rover, samtidigt som VW-koncernen kan slå ut utvecklingskostnaderna för Touareg/Q7 på ännu fler exemplar. Skulle man vilja slå Range Rover på fingrarna, finns ju W12-motorn från Continental GT på 560 hästar att ta till.
Ryktena har också antytt en motsvarande suv-version från Lamborghini (som ju också ingår i VW-gruppen), men den modellen lär ligga längre fram i tiden än den brittiska lyx-suven.