Vår säkra trafik är en myt

Bild 500836
Ibland påstås det att vi i Sverige är så bra på trafiksäkerhet. Att inget land i Europa har så få trafikdödade.
Problemet är att statistiken - sprungen från Vägverket - ljuger:
I svensk trafik omkommer 54 personer per miljoner invånare årligen. I Italien 97 personer.
Detta får oss att tro att vi har en bättre trafiksäkerhet än Italien. Sanningen är att man "glömmer" att redovisa flera faktorer varav en helt avgörande: Trafiktätheten.
Om du gör ett misstag på väg 45 mellan Vilhelmina och Dorotea ska du ha en osannolik otur om du krockar.
Om du gör samma misstag på den hårt trafikerade landsvägen mellan Ragusa och Marina di Ragusa på södra Sicilien smäller det.
Tomas Lekander, ansvarig för olycksstatistik hos Vägverket, säger att det inte går att mäta trafiktäthet.
Antalet mil landsväg dividerat med antalet fordonskilometer = trafiktäthet.
Skulle det vara svårt?
Ja, hävdar Lekander. Det finns så många variationer över dygnet i trafiktäthet (vad det nu skulle spela för roll vid en global jämförelse).
Men i nästa moment avslöjar Lekander att man har siffror "internt" som man inte lämnar ut. Skälen är flera och häpnadsväckande:
1) Vem skulle ha glädje av det?
2) Det är så stor risk att de misstolkas.
Vägverket - där man bestämt sig att hastigheten är boven som ska bekämpas - bestämmer alltså hur mycket siffror vi klarar av att förstå. Bättre att utelämna valda delar så att hastighetsfanatikerna kan sova gott.
Vad vi och beslutsfattarna får veta är att ungefär en fjärdedel av olyckorna beror på "för hög" eller "mycket för hög" hastighet.
Trots att droger är orsaken till lika många dödsolyckor väljer man en ensidig bevakning av hastigheten:
Under mina 33 år med körkort har jag nykterhetstestats 0 gånger!
Under mina 33 år med körkort har jag hastighetstestats…ska vi säga… tusen gånger?
Det är alltså tusen gånger värre att köra för fort än för full.
Jag har nyligen tillbringat tre veckor på Sicilien. Min sambo blev förskräckt när vi kom ut på landsvägen. Här kör man om när man kommer ikapp en bil - möte eller ej.
Här borde folk dö som flugor!
Icke. Räknar vi in trafiktätheten sker färre dödsolyckor i Italien än i Sverige! Siffrorna för vår trafiksäkerhet ser bra ut bara tack vare att vi bor så infernaliskt glest.
På Sicilien - där det bor 5 miljoner människor - finns ytterst få mil motorväg eller åtskilda körbanor. Dessutom är trafiken en kompott av traktorer, skotrar (alltid med hjälmlösa förare), cyklister, får och mer herrelösa animaler. Körstilen kan av oss nordbor upplevas som fatalistisk.
I Sverige har vi motorvägar, vajervägar och en fartkontrollsnoja som borde göra vår trafik många, många gånger säkrare än den i Italien/på Sicilien.
Men så är det inte.
Och det beror på en enda sak: Den snart i modersmjölken nedärvda ensidiga fokuseringen på farten som källan till allt ont har gjort att vi slutat köra bil.
Vi pratar i telefonen (Sverige är ett av få länder där det inte är straffbart), skickar sms, rakar eller sminkar oss, läser tidningen eller rent av tar en bit mat. Fartbudskapets ensidighet har fått oss att sluta köra bil.
"Jag håller 90, alltså gör jag rätt".
På Sicilien kör man. Lämnar plats åt dessa "vansinnesomkörningar". Kör aktivt på ett sätt som det var länge sedan majoriteten slutade göra i Sverige.
Eller som någon påpekade:
I Italien har man inga mugghållare i bilarna. Där stannar man när man dricker kaffe.
Och kör bil när man kör.