Bob Lutz vill ha Cadillac 1-serie

Bilindustrilegenden Bob Lutz har uttalat sig igen och den här gången vill han ha en ny, liten och sportig Cadillac. Ungefär som BMW 1-serie. Kan...
Annons

Bilindustrilegenden Bob Lutz har uttalat sig igen och den här gången vill han ha en ny, liten och sportig Cadillac. Ungefär som BMW 1-serie. Kan vi hoppas på att den byggs i Trollhättan, kanske?

Bob Lutz vill ha Cadillac 1-serie
Bob Lutz basar över GM:s modellstrategi och nu vill han ha en liten, sportig och bakhjulsdriven Cadillac. Varför inte?

Bob Lutz basar över modellstrategin hos General Motors. Trots en imponerande karriär inom bilindustrin kan det mycket väl bli så att han går till historien som ”mannen som räddade GM”. Lutz har nämligen en enkel men effektiv filosofi: bygg bilar som folk vill ha, då ökar försäljningen!
Att det kommer många roliga modeller från GM har vi förstått, och de kan behövas för att förbättra försäljningen främst i Nordamerika. Men det gäller också att titta på trender och segment som kan växa, och där är de små och sportiga modellerna något som hela bilindustrin funderar över just nu. BMW:s fantastiska framgång med Mini är det bästa exemplet och där imponerar förstås det faktum att aldrig förut har en så liten bil sålts till så höga priser i sådana stora kvantiteter.
Enligt Bob Lutz håller GM på med ett projekt som ska bli en ”1-serie”, till Cadillac. Liten, lätt och bakhjulsdriven. Modellen ska baseras på en ny plattform, då någon liten bakhjulsdriven modell saknas hos GM – om man undantar den lilla roadstern Pontiac Solstice/Opel GT.
Lutz benämner den nya bilen som ”nästa generation Cadillac BLS” och det gör ju onekligen att man hoppas på produktion i Trollhättan. Så detaljerad blir dock inte Lutz i sina funderingar. Vad denna nya plattform kan användas till i övrigt nämns inte heller, vad sägs om en Saab 9-1, till exempel?

Annons
Annons
Rulla till toppen