Ford Fairlane blir trogen konceptet

Konceptbilen Fairlane ska bli verklighet, även om den förmodligen byter namn. Produktionsmodellen är så trogen showbilen att även Ford-anställda har svårt att se skillnad! För...
Annons

Konceptbilen Fairlane ska bli verklighet, även om den förmodligen byter namn. Produktionsmodellen är så trogen showbilen att även Ford-anställda har svårt att se skillnad!

Ford Fairlane blir trogen konceptet

För bra för att ändra på, Ford Fairlane startar sin försäljning i början av 2008. Bilen ersätter familjebussen Freestar, som får 2007 som sin sista årsmodell (saknad av ingen).

Som vi har kunnat berätta förut blir Ford Fairlane verklighet. Den lite kantiga, tuffa familjebilen är ett betydligt roligare sätt att utföra de dagliga transporterna på, jämfört med de mera foträta familjebussarna som hittills erbjudits.
Ford är så övertygade om att Fairlane är rätt väg att de helt skrotar sin familjebuss Freestar, som kom 2004 och därmed inte blev långlivad. Men förmodligen använder sig Ford av ett annat namn än Fairlane, vilket kan tyckas vara lite märkligt men namnet är kanske påtänkt för någon annan bilmodell.
Enligt en intervju med branschtidningen "Ward´s Auto" har Fords designchef J.C Mays sagt att produktionsbilen är så lik konceptbilen att även de anställda har svårt att se skillnaden.
Fairlane, eller vad den nu ska heta, bygger på Fords amerikanska variant av D3-plattformen, kallad CD3, där en del är hämtat från Volvo. Vi kan därför förvänta oss att Fairlane får fyrhjulsdrift från Haldex som option. Nya crossovermodellen Edge, som nyligen introducerades, bygger på samma plattform.
Det finns fler bilder på länken nedan.

Ford Fairlane blir trogen konceptet

Fairlane var ett av de första konceptbilarna med Fords nya ”bald design”, en mera kaxig och amerikansk attityd. Gamla Volvo-designern Peter Horbury har jobbat hårt för att få denna nya stil genomförd i sitt nya jobb som övergripande chefsdesigner i USA.

Annons
Annons
Rulla till toppen