Lancer-bilderna var fusk!

Våra observanta läsare håller reda på internet och nu är det bevisat: de förmodade Mitsubishi Lancer-bilderna var tillverkade i Photoshop.

Bild 379323
Photoshopad fuskbild på nya Lancer.

Det var den ryska sajten Autonavigator.ru som publicerade bilder på något som skulle kunna vara nya generationen av Mitsubishi Lancer. Vi misstänkte att de kanske var tillverkade i Photoshop, och så visade sig också vara fallet. Bilderna är fusk, och inget annat.

Bild 379324
Och här är orginalbilden på Concept X. Notera att bakgrunden är exakt likadan som bilden ovan.

Bilderna på den ryska sajten hade inte speciellt hög kvalité och det är ett fiffigt sätt att dölja justeringarna i Photoshop. Den mest sannolika utgångspunkt för lek med Photoshop är riktiga bilder från konceptbilen "Concept X" och när man väl hittat dessa är det lätt att avslöja fusket. De ursprungliga bilderna kommer tydligen från Kalifornien och ingick i ett tidningsreportage.
Concept X är en nödtorftigt förklädd förseriebil av nya rallyjärnet Evo X, som väntas i slutet av 2007, som har sin bas i Lancer. Fuskbilderna på Lancer var ganska trovärdiga eftersom bilen såg lagom tuff ut för att kunna vara en seriemodell. Men vi får vänta på de riktiga bilderna ett tag till. Nya Mitsubishi Lancer ska ha premiär på Detroit-salongen efter nyår.

Bild 379325
Photoshopad fuskbild på Lancer, bakifrån. Notera återigen bakgrunden och alla speglingar i lacken...

Sedan några dagar har det snurrat nattbilder på internet på helt omaskerade Lancer som testkörs i Kalifornien. Bildkvalitén är så dålig att man knappt känner igen bilmodellen, men designen på bakljusen visar att seriemodellen av Lancer inte ligger så långt ifrån Concept X. Vilket ju är lovande!

Bild 379326
... som den här bilden på Concept X. Men det är skickligt gjort och förmodligen inte så långt ifrån hur riktiga Lancer kan ta sig ut.