SPIONERAT: Dodge Avenger på rull

Den visades som koncept på Parissalongen, men vi har länge vetat att Dodge Avenger kommer i serieproduktion. Här är bildbeviset på att den inte är så långt borta.

Bild 501809
Avenger är nästa steg i Chryslergruppens satsning på att etablera Dodge-märket i Europa. Copyright: Automedia. KLICKA FÖR STÖRRE BILD.


Chryslergruppen satsar stort på att etablera Dodge-märket i Europa, och halvkombin Caliber har hittills lyckats bra. Nu kompletterar man med fyradörrarssedanen Avenger som bygger på samma plattform (som utvecklats tillsammans med Mitsubishi).

Den ska lanseras i USA redan i februari, och lär komma till Europa något senare - ska vi gissa till Genèvesalongen i mars?

Man kan utgå ifrån att Avenger erbjuds med i stort sett samma motorer som Caliber, det vill säga tre fyrcylindriga bensinmotorer, men också en ännu ej officiell turbodiesel, sannolikt från Mercedes. Konceptbilen i Paris hade emblemet CRD (common rail diesel) på bakluckan.

Kraftöverföringen för Caliber är en femväxlad manuell växellåda och en steglös automat (cvt), och man anta att Avenger får samma alternativ.

Avenger är tänkt som en "världsbil" som ska säljas på de flesta globala marknader och de kommer att tillverkas i flera världsdelar.

Bild 501810
Avenger ska lanseras i USA i februari, och lär komma senare under våren till Europa. Copyright: Automedia. KLICKA FÖR STÖRRE.