GM satsar på en liten Saab

Tidigt under nästa årtionde kommer det troligtvis ut en liten Saab på marknaden. Den nya instegsbilen kommer att begåvas med en vass linjeföring och är...
Annons

Tidigt under nästa årtionde kommer det troligtvis ut en liten Saab på marknaden. Den nya instegsbilen kommer att begåvas med en vass linjeföring och är tänkt att locka unga köpare i 20- och 30-årsåldern.

GM satsar på en liten Saab

Saab 9-2X ser ut att få en sen efterträdare, men de kommer inte att ha mycket mer gemensamt än namnet Saab.

Det är i en intervju med tidningen Automotive News som Saab:s general manager i USA, Steve Shannon, berättar om GM:s planer på att producera en liten Saab i början på nästa årtionde. Den lilla modellen kommer framförallt att utmärka sig med en avantgardisk design och är tänkt att få en ”iconic shape”. Herr Shannon påpekar att det inte är fråga om en tvåsitsig roadster utan att den skall få en funktionell form men att det just nu inte finns något på marknaden som liknar det kommande Saab-konceptet.
Det förra försöket med att introducera en modell under 9-3 blev ett misslyckande. Saab 9-2X såldes bara under 3 år och lades nyligen ned.
GM påstår dock att de har lärt sig läxan och att nästa lilla Saab skall bli klart bättre och mycket mera Saab.
Efter framgångarna för BMW:s Mini och Audi:s kommande A1 tror GM att det lilla premiumsegmentet har stor potential och att det är viktigt att vara representerade på denna växande del av marknaden. Detta talar för att det kanske kan bli något av de lovande orden från den amerikanska ägaren och inte ännu en plan som sedan rinner ut i sanden.

Annons
Annons
Rulla till toppen