Opel Aura OPC med 300 hk

Just nu pågår hårda tester på "Ringen" av den modell som kommer bli Opels starkaste - Aura OPC. Enligt rykten kommer den få minst 300 hästkrafter under huven och fyrhjulsdrift.

Bild 363822

Med över 300 hk och fyrhjulsdrift kan Aura OPC bli en riktigt kul Opel.

I det senaste numret berättar vi att Opel Vectra blir Opel Aura i samband med att den nya modellen presenteras. Opel Aura kommer att presenteras på Genèvesalongen under våren 2008. Drygt ett år senare, sommaren 2009, kommer OPC-versionen ut på marknaden.
För närvarande testas bilen för fullt på Nürburgring och vår spionfotograf lyckades fånga den snabba Opeln.
Visuellt synsinga större skillnader från de spionbilder på konventionella Opel Aura som vi tidigare visat på vår hemsida. Den största skillnaden är den ankstjärtsformade bakvingen på Aura OPC. Förutom bakvingen får OPC-versionen större fälgar för att få plats med rejäla bromsskivor, större luftintag och mer accentuerade kjolar runt om för ett aggressivare utseende.
Kraftkällan förväntas bli en ny turboladdad V6 med lite över 300 hästkrafter. Mest troligt får den även ta del av Haldex-systemet XWD som gjort premiär i Saab 9-3.
Bild 363823

En rejäl vinge pryder bakluckan och skiljer ut OPC-modellen från dess tamare syskon.


Opel har ett nyutvecklat samarbete med Nürburgring och OPC-modellerna av Corsa, Astra och Zafira har tidigare satt var sitt klassrekord på Nordslingan. Med Corsa OPC har Opel visat att de återigen kan bygga underhållande bilar och det är bara att hålla tummarna att kommande Aura gör det till en ny trend hos Opelbilarna.