SENASTE NYTT: Nya Mazda 6!

Någon kunde inte hålla fingrarna från tangentbordet och nu ligger bilderna ute på nya Mazda 6. Tidigare fick vi bara en bild som smakprov men...
Annons

Någon kunde inte hålla fingrarna från tangentbordet och nu ligger bilderna ute på nya Mazda 6. Tidigare fick vi bara en bild som smakprov men nu finns alla de tre karosstyperna: sedan, kombikupé och kombi. Mazda 6 växer en del och blir en tuff utmanare till koncernbröderna Ford Mondeo och Volvo V70.

SENASTE NYTT: Nya Mazda 6!

Lite lägre, halare och mer coupélik profil på nya Mazda 6. Fortsätter Mazda med sin höga byggkvalité är nya ”6:an” en tuff utmanare till Ford Mondeo och Opel Vectra. KLICKA FÖR STÖRRE

Mazda har bara släppt en enda bild av nya ”6:an” som smakprov inför premiären på Frankfurt-salongen. Men nu har hela bildmaterialet halkat ut på internet och vi kan ta oss en noggrann titt på vad Mazda har i beredskap inför hösten.
Mazda 6 delar teknik med koncernkollegerna Ford Mondeo och Volvo V70/S80. Av det förstår vi att Mazda 6 i sin andra generation växer något jämfört med föregångaren. Trots att modellen växer påstår Mazda att de har bantat vikten, hur mycket vet vi dock inte ännu.

SENASTE NYTT: Nya Mazda 6!

Ännu har vi inga officiella uppgifter på hur mycket kombin lastar i sin andra generation. Ska Mondeo och V70 vara rädda? KLICKA FÖR STÖRRE

På den europeiska marknaden förväntas Mazda fortsätta med de drivlinor som finns hos Ford, förutom de egna motorerna. Alla tre (Ford, Volvo och Mazda) får med början från i höst automatiska, manuella växellådor med dubbelkoppling, liknande de som VW-Audi haft i några år. Ford och Volvo döper dem till ”Powershift”, men det är osäkert om Mazda väljer det namnet också.
För den amerikanska marknaden väntas Mazda 6 även få en större 3,5-liters V6:a från Ford på 250 hk som kan mäta sig med de motorer som erbjuds från motsvarande modeller från Toyota, Honda och Hyundai. Eventuellt hittar det här motoralternativet även till Europa.

SENASTE NYTT: Nya Mazda 6!

Även inredningen har fräschats upp och gjorts modernare i den andra generationen av Mazda 6. KLICKA FÖR STÖRRE

Mazda 6 får en lägre takprofil, som modet föreskriver i dessa tider och det ger lite mer av coupéutseende. Det intrycket får även femdörrars kombikupé och kombi.
Förutom muskelversionen MPS på 260 hästar (som väntas få premiär 2009), kommer nya 6:an att erbjudas med fyrhjulsdrift även till de vanliga modellerna.
Nya Mazda 6 börjar tillverkas i Japan sent i höst och släpps på europeiska marknaden 2008. Senare kommer Mazda 6 också i hybridversion, med drivlinan från amerikanska Ford Fusion. Bilen kommer även att tillverkas i Michigan i USA från sommaren 2008.

SENASTE NYTT: Nya Mazda 6!

SENASTE NYTT: Nya Mazda 6!

SENASTE NYTT: Nya Mazda 6!

SENASTE NYTT: Nya Mazda 6!

SENASTE NYTT: Nya Mazda 6!

Annons
Annons
Rulla till toppen