SPION: BMW M3 CSL testas

De snabba entusiasterna på sajten "M3Post.com" har hittat spionbilder från Nürburgring som mycket väl kan vara första bildbeviset på kommande BMW M3 CSL. Den lättade, trimmade och ännu sportigare modellen väntas presenteras om ett drygt år.

Bild 363863

Kan det här vara nya BMW M3 CSL? De små detaljerna avslöjar att BMW har något nytt på gång och vad vore naturligare än en lättad, uppstyvad och mera aggressiv CSL? KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT LÄNKA TILL M3POST.COM


Är man intresserad av BMW och M3 i synnerhet är sajten "M3Post.com" ett gjutet bokmärke. M3Post.com är en del av "Bimmerpost" som även har avdelningar för E90, X- och Z-modellerna.
I onsdags publicerade man ett helt gäng foton av en helt omaskerad M3 som testkörs på Nürburgring. Inte helt ovanligt, kanske, men tittar man riktigt noga på bilderna finns det några intressanta detaljer.
Hjulhusen ser till exempel ovanligt välfyllda ut, vilket indikerar en något bredare spårvidd (däckdimensionen ser inte så mycket bredare ut än original). Någon typ av plastkant sitter vid framkant på hjulhusöppningarna fram och mest tydligt är den stora "läppen" på bakluckan.
"Nya CSL!" utropar deltagarna på diskussionsforumet och vi är böjda att hålla med. Om BMW ska hålla sin sedvanliga tidtabell kan vi förvänta oss en första presentation av CSL, det vill säga en lättad och ännu sportigare version, om drygt ett år. Testerna måste därför vara i full gång och de aerodynamiska tillägg som gjorts på testbilen kan vara ett första försök att testa en annorlunda front och mera downforce från en större bakvinge.
BMW har knappt hunnit skicka ut de första pressbilarna för test men många tidningar, inklusive denna publikation, har uttryckt kritik mot att den nya M3:an förvisso är fantastisk, men inte lika lättfotad och brutal som tidigare versioner. Det borde alltså finnas utrymme för att göra en ny CSL-version aggressivare i sitt beteende, det som många söker i den här typen av bil.
Följ länken och döm själva - är det här första bildbeviset på nya CSL?