SPION: Nya Ford Fiesta/Verve

På Frankfurtsalongen nästa vecka visar Ford konceptbilen Verve, som ger en föraning om designen hos nästa generation Fiesta. Här är bildbevis på att den färdiga...
Annons

På Frankfurtsalongen nästa vecka visar Ford konceptbilen Verve, som ger en föraning om designen hos nästa generation Fiesta. Här är bildbevis på att den färdiga bilen blir mycket lik det djärva konceptet.

SPION: Nya Ford Fiesta/Verve

Vår spionfotograf har lyckats fota ett förserieexemplar av den nya generationen Ford Fiesta – eller ska den heta Verve?

Fords småbil Fiesta förnyas nästa år, och konceptet Verve på Frankfurtsalongen ger en god bild av det formspråk som utmärker

SPION: Nya Ford Fiesta/Verve

Så här kommer nya Fiesta (eller Verve?) att se ut enligt Automedias datorillustratör.

den färdiga bilen. Nu har vår spionfotograf lyckats dokumentera ett förserieexemplar av den nya generationen.
Trots sämsta möjliga fotovinkel framgår det tydligt att den nya bilen får samma svepande taklinje som går närmast obruten från motorhuven till takspoilern baktill. Man ser också att strålkastarhusen går högt upp på framskärmarna och att bakljusenheterna med klarglas är stora och högt monterade, liksom på konceptet Verve.

SPION: Nya Ford Fiesta/Verve

Konceptbilen Verve kommer att visas på Frankfurtsalongen.

Bilen på spionbilden ser ut att vara tredörrars, med lika lång sidodörr som på mässbilen. Den får också samma

”uppåtknick” längst bak på sidorutan. Det designelementet känner vi för övrigt igen från familjebussen S-Max.
Faktum är att hela profilen påminner ganska mycket om S-Max med den svarta B-stolpen, som får glasytorna att se sammanhängande ut längs hela kupéns längd.
Nya Fiesta -eller ska den heta Verve? – väntas vara klar nästa sommar. Den delar teknisk plattform med Mazda 2, och sannolikt betyder det att Fiesta/Verve med ny teknik bantas viktmässigt på samma sätt som Mazdan. Andra generationen av lilla Mazdan är cirka 100 kg lättare än sin föregångare.

Annons
Annons
Rulla till toppen