Kinesiska Brilliance gör ny framstöt i Europa

Kinesiska bilmärket Brilliance gör en ny framstöt i Europa – nästa år är Brilliance BS2 här, en bil i Golfklass misstänkt lik nya Kia Ceed....
Annons

Kinesiska bilmärket Brilliance gör en ny framstöt i Europa – nästa år är Brilliance BS2 här, en bil i Golfklass misstänkt lik nya Kia Ceed. Och den kommer även att säljas i Sverige.

Kinesiska Brilliance gör ny framstöt i Europa

Brilliance BS2 är en ”produktionsfärdig konceptbil” som kommer att säljas i Sverige.

Nya Brilliance BS2 kallas konceptbil på Frankfurtmässan men är i själva verket en helt produktionsfärdig och körklar bil.
Bilens design liknar Kias nya Ceed. Den har fem sittplatser, får två motoralternativ (båda bensinare på 1,3 resp 1,5 liter) och kommer, enligt källor i Frankfurt, att kosta kring 12.000 euro, alltså runt 110.000 kronor. Fullutrustad med bland annat klimatanläggning ska toppmodellen kosta kring 15.000 euro, cirka 140.000 kronor.

Bilen ska krockprovas, men presschefen för Brilliance, Nicole Heyman, vill inte uppge var eventuella krocktester ska göras.
Den större Brilliance BS6, en bil i mellanklasstorlek, kollapsade helt när Euro NCAP krockprovade bilen tidigare i år. Men den kinesiska biltillverkaren har, enligt Nicole Heyman, låtit krockprova BS6 hos ett spanskt testinstitut vid namn IDEADA och där nått motsvarande tre Euro NCAP-stjärnor. Därmed anser importören att det är fritt fram för Brilliance att fortsätta försäljningen i Europa.
Det finns planer på att börja sälja Brilliance även i Sverige med början 2008, men ännu vill Nicole Heyman inte berätta vem den svenske importören blir. Att ett kontrakt finns och att Brilliance har klart för distribution till Sverige påstås därmemot vara klart.

Annons
Annons
Rulla till toppen