BMW blir X-igare med X1

Nyligen lanserades sportsuven X6 på Frankfurtsalongen och snart kommer det fler X-versioner från BMW. Nästa X-modell blir en liten suv, X1, som beräknas göra entré...
Annons

Nyligen lanserades sportsuven X6 på Frankfurtsalongen och snart kommer det fler X-versioner från BMW. Nästa X-modell blir en liten suv, X1, som beräknas göra entré i början på 2010.

BMW blir X-igare med X1

BMW X1 blir mindre än X3 och tar upp kampen med en rad nya kompaktsuvar från 2010. Bild: Schulte/Nextline.

Downsizing är inne just nu. Tidigare har det mest handlat om motorer men nu verkar det som trenden äver gäller suv-modeller. Om cirka ett år finns Mercedes lilla GLK på marknaden och redan nu i oktober kan man hämta ut en Volkswagen Tiguan. Sannolikt får vi även se en Audi Q3 i en snar framtid. Därför kan inte BMW vara utanför detta växande segment, dit vi även kan räkna kommande Ford Kuga/Cougar och dess kusin Volvo XC60.
Det mesta talar för att BMW:s lill-suv X1 dyker upp 2010, kanske redan på Genèvesalongen.
BMW är, precis som de två tyska huvudkonkurrenterna, inne i en expansiv fas av sitt modellprogram. I går tisdag kunde man läsa om den kommande V5, som blir en helt ny modelltyp för Münchenmärket.
BMW X1 blir inte lika avvikande utan en mer logisk modell som kompletterar den nuvarande suvprogrammet.
Mekaniken till X1 hämtas till stora delar från 3-serien och även motoralternativen känns igen därifrån. X-drive-systemet hämtas från storebror X3.
Prognosen är att X1 kommer att säljas i runt 100.000 exemplar och priserna lär börja strax under 300.000 i svenska pengar.

Annons
Annons
Rulla till toppen