Facelift till Subaru Tribeca

Inför modellåret 2008 får Subaru Tribeca en ny, diskretare look samt en ny boxersexa på 3,6 liter som ger 258 hk och 350 Nm. Den...
Annons

Inför modellåret 2008 får Subaru Tribeca en ny, diskretare look samt en ny boxersexa på 3,6 liter som ger 258 hk och 350 Nm. Den nya motorn ersätter tre liter stora boxersexan som tidigare tjänstgjort i Subarus sjusitsiga modell.

Facelift till Subaru Tribeca

Den betydligt beskedligare fronten knyter an bättre till Tribecas småsyskon. Den bakersta sidorutan har blivit större vilket ger en rakare sidoprofil.

När Subaru Tribeca gjorde entré på den amerikanska marknaden för två år sedan, blev den mest uppmärksammad för den – ska vi säga okonventionella – designen av frontpartiet. I många ögon uppfattades den helt enkelt som ful. Då det är få personer som vill köra omkring i en ful bil blev inte försäljningen vad Subaru hade hoppats på. Därför kommer nu ett större facelift där fronten får ett klart mer diskret utseende.
I samband med den designmässigt omgjorda Tribeca byts den tre liter stora boxersexan ut mot en 3,6 liters sexcylindrig boxermotor. Effektvinsten blir 13 hk och ett 53 Nm högre vridmoment utan att förbrukningen ökar. Specifikationerna för den nya motorn blir 258 hk och det maximala vridmomentet är nu 350 Nm vid 4.000 varv. Det skall ge den 486,8 centimeter långa fordonet en toppfart på 207 km/h och accelerationen till 100 uppges till 8,9 sekunder. Bensinförbrukningen är enligt Subaru 11,6 l/100km.

Även den elektroniskt styrda femstegade automatlådan, E-5AT Sportshift, har fått sig en genomgång för att bättre samarbete med den nya motorn.
Till modell 2008 skippar Subaru prefixet B9 och således blir namnet rätt och slätt Subaru Tribeca.

Annons
Annons
Rulla till toppen