SPION: Seat Ibiza förnyas 2009

Seats minsta modell Ibiza, byggd på samma plattform som VW Polo, förnyas helt till sommaren 2009. Här är bildbevis på att den får många designdrag...
Annons

Seats minsta modell Ibiza, byggd på samma plattform som VW Polo, förnyas helt till sommaren 2009. Här är bildbevis på att den får många designdrag gemensamma med sina större syskon.

Jo, det är faktiskt snö som syns på bilderna som togs nyligen på hög höjd i Schweiz, där nya Seat Ibiza testkörs i låga temperaturer. Modellen, som baseras på nästa VW Polo-plattform, är klart större än nuvarande Ibiza och den får samma grundform på grillen och övriga fronten som utmärker resten av Seatfamiljen.

SPION: Seat Ibiza förnyas 2009

Den nästan helt omaskerade Ibizan avslöjar en front med grill, stötfångare och strålkastare som tydligt påminner om de övriga medlemmarna i Seatfamiljen.

Den får också det karaktäristiska nedåtsvepande plåtvecket från framflygeln, riktat mot bakre hjulhuset. Profilen tycks dock mindre markant här än på exempelvis storebro Altea.

SPION: Seat Ibiza förnyas 2009

Från sidan ser man att nya Ibiza får samma Seat-typiska plåtveck från främre hjulhuset ned mot bakhjulet. Kännetecken blir också vinkeln vid bakre sidofönstret.

Ibizan på bilden är femdörrars, men vi har information om att den även ska erbjudas med tre dörrar. Huruvida den ska göras även som fyrdörrars sedan (tidigare Cordoba) är inte känt i skrivande stund.

Klart är dock att Ibiza kommer även i FR-version med 150-hästarsmotor och sportigare framtoning samt som den riktigt tuffa varianten Cupra med sportchassi och 1,8-liters bensinturbomotor på 180-hästar eller 1,9-liters diesel på 160 hästkrafter.

Annons
Annons
Rulla till toppen