Volkswagen Up som plug-in hybrid

På Frankfurtsalongen presenterade Volkswagen sin konceptbil Up som visade riktningen för deras kommande billiga folkbil. Nu avslöjas det att den även kommer att visas upp...
Annons

På Frankfurtsalongen presenterade Volkswagen sin konceptbil Up som visade riktningen för deras kommande billiga folkbil. Nu avslöjas det att den även kommer att visas upp som hybrid med plug-in-möjligheter på bilsalongen i Los Angeles om drygt en månad.
Dessutom kommer ett mikrovan-koncept att visas på Tokyosalongen i slutet på oktober.

Volkswagen Up som plug-in hybrid

På Frankfurtsalongen ville Volkswagen inte nämna något om motoralternativen till Up men snart vet vi lite mer när en hybridversion presenteras i Los Angeles 16 november.

När Volkswagen presenterade konceptet som tar märket tillbaka till sin rötter med en billig svansmotordriven bil för folket, talades det om att arkitekturen hos Up skulle ligga till grund för fler modeller. Vi har tidigare berättat att två av dessa varianter kommer att visas upp på Tokyosalongen respektive Los Angeles motorshow, och nu kan vi avslöja vilka modeller det är.

Den 26 oktober slås portarna upp på bilsalongen i Tokyo. Där kommer Volkswagenkoncernen att bland annat presentera ett koncept som visar hur Audi har tänkt med den kommande A1-modellen. Men på Tokyosalongen kommer det även att finnas en mikrovan som bygger på Up-konceptet från Volkswagen.
Till Los Angeles motorshow 21 dagar senare kommer en Up-baserad sedanmodell där det intressanta återfinns under skalet. Konceptbilen är nämligen bestyckad med en hybridmotor med plug-in funktion. Några närmare fakta är ännu inte kända men vi kan nog räkna med en rejält låg förbrukningssiffra för den lilla bilen.

Annons
Annons
Rulla till toppen