BMW har fått en ny "värld"

Under onsdagen invigdes BMW:s nya skrytbyggnad i München. Den moderna konstruktionen av glas och betong går under namnet ”BMW Welt” och är ett nytt upplevelsecentrum...
Annons

Under onsdagen invigdes BMW:s nya skrytbyggnad i München. Den moderna konstruktionen av glas och betong går under namnet ”BMW Welt” och är ett nytt upplevelsecentrum och museum för allt som har med BMW att göra.

BMW har fått en ny "värld"

München by night. Detta är den nya utsikten för de anställda på BMW-kontoret när de jobbar övertid på kvällen. Närmast ser man nybyggda BMW Welt och till vänster skymtar man Olympiatornet och Olympiastadion.

Efter tre år av byggnationer står BMW:s upplevelsecentrum färdigt och invigdes under pompa och ståt onsdagen den 17 oktober, med över 800 inbjudna gäster. På lördag öppnas dörrarna för allmänheten och de kan beskåda en massiv utställning med allt från dagens och gårdagens BMW-bilar och motorcyklar till motorsporthistoria och accessoarer.
Således har alla BMW-fans fått ett givet resmål till sin nästa semesterresa. Det attraktiva läget för den pampiga byggnaden gör att övriga familjemedlemmar kan fördriva dagen i närområdet medan mamma/pappa/barnen springer runt på de fyra våningarna och suger åt sig av atmosfären.
BMW:s upplevelsecentrum ligger nämligen i ett perfekt turiststråk alldeles i anslutning till Olympiaparken i München.
Där finner man bland annat den vackra olympiastadion som stod värd för sommarspelen 1972. Åt det andra väderstrecket finner man den mindre sköna olympiabyn som å andra sidan är känd från det kidnappningsdrama som utspelade sig i samband med de olympiska spelen.

Den nya byggnaden, som är ritad av den österrikiska arkitektbyrån Coop Himmelb(l)au och kostat mer än 100 miljoner euro att bygga, ligger direkt i anslutning till BMW-fabriken. Man kan således avsluta dagen med att försöka spana in på fabriksområdet där det tillverkas cirka 800 bilar av 3-serien varje dag samt runt 1.250 motorer, bland annat de som återfinns i M3 och M5-modellerna.
BMW räknar med att runt 850.000 personer kommer att besöka anläggningen varje år.

Annons
Annons
Rulla till toppen