Geely till Europa 2009

Den kinesiska biltillverkaren Geely vill göra entré på den europeiska marknaden om cirka två år. Det är med en kommande modell i B-segmentet som företaget...
Annons

Den kinesiska biltillverkaren Geely vill göra entré på den europeiska marknaden om cirka två år. Det är med en kommande modell i B-segmentet som företaget tror sig kunna hävda sig i Europa.

Geely till Europa 2009

Efterträdaren till dagens Geely MR kommer till Europa under 2009.

Geely var tidigare på väg in på den europeiska marknaden 2005 och de var representerade på Frankfurtsalongen det året. Men efter att kinesiska SUV-modellen Jiangling Landwind misslyckades katastrofalt i ett krocktest drog sig Geely tillbaka. Men nu tror man alltså på en lansering 2009 istället och det med en nyutvecklad bil som är i samma storleksklass som Polo, Corsa och Fabia. Prisnivån sägs hamna på kring 7.000 euro vilket i dags läge motsvarar cirka 64.000 kronor.

Geely till Europa 2009

Mellanklassbilen Brilliance BS6 åkte på en rejäl smäll när tyska ADAC krocktestade den i somras. ”Livsfarlig” löd domen.

Kinesiska bilar har tidigare sålts i Europa via initiativ från privata importörer men utan större framgång. Landwind och Brilliance är två försök att lansera kinesiska modeller i Europa men då bilarna bedömts som rent livsfarliga har de inte fått något typ-godkännande. Men under 2008 och 2009 ser det ut som det blir en rejäl satsning för de kinesiska tillverkarna. Förutom redan nämnda Geely har även Brilliance, Roewe, Jianling och Chery planer på att på allvar etablera sig på den europeiska marknaden.

Geely och Chery kommer även att försöka etablera sig på den nordamerikanska marknaden 2009. Geely kommer med en mellanklassbil som kommer få en prislapp på omkring 10.000 dollar. Om den modellen kommer till Europa är ännu inte känt.
Man får dock hoppas att de har lärt sig läxan och att de nya modellerna är konstruerade för att klara sig bra i krocktesterna.

Annons
Annons
Rulla till toppen