Häng extraljusen på backspegeln

Från Svenska Visualeyes kommer ett intressant biltillbehör. Det unika med deras extraljus Rayzer är att man monterar det bakom backspegeln inne i bilen. Förutom minskad...
Annons

Från Svenska Visualeyes kommer ett intressant biltillbehör. Det unika med deras extraljus Rayzer är att man monterar det bakom backspegeln inne i bilen. Förutom minskad risk för stenskott och stölder är det lätt att flytta extraljuset till ett annat fordon.

Häng extraljusen på backspegeln

Rayzer påstås passa de flesta bil-modeller och den unika monteringsplatsen gör det lätt att justera ljusbilden vid exempelvis tung last.

Allt fler länder lagstiftar mot en eftermontering av extraljus i fronten på grund av den ökade skaderisken vid olyckor med fotgängare. För att komma runt det problemet lanseras nu en lösning som går ut på att montera extraljusen inne i bilen och bakom backspegeln.

Häng extraljusen på backspegeln

Denna uppfinning, som går under namnet Rayzer, visas upp SEMA-mässan i Las Vegas och bakom står den Sundsvallsbaserade friman Visualeyes. Enligt tillverkaren är de två Xenon-lamporna med HID-teknik sammankopplade med bilens helljus och bländar av automatiskt av vid möte.
Den höga placeringen skall ge en bättre ljusbild och underlättar körningen på kuperade vägar med många backkrön. Dessutom slipper man lägga ut en massa pengar varje gång man glömmer bort extraljusen när man försöker parkera så nära garageväggen som möjligt…

Annons
Annons
Rulla till toppen