Audi Q5 får premiär i LA

Den 16 november slår portarna upp för Motormässan i Los Angeles och ett av dragplåstren ser ut att bli Audi Q5. Nyligen presenterades lilla A1...
Annons

Den 16 november slår portarna upp för Motormässan i Los Angeles och ett av dragplåstren ser ut att bli Audi Q5. Nyligen presenterades lilla A1 i Tokyo och nu ser det alltså ut som om nästa helt nya Audi-modell möter fotoblixtarna om cirka två veckor.

Audi Q5 får premiär i LA

Enligt spionbilderna blir designen på Q5 rätt förutsägbar. Det mesta känns igen från den större Q7-modellen och Audi kör hårt på sin inslagna design linje.

Det är branschtidningen Automotive News som rapporterar om att källor från Audi gör gällande att SUV-modellen Q5 kommer att premiärvisas på bilsalongen i Los Angeles. Audi Q5 bygger på samma arkitektur som nya A4 och blir endast fem-sitsig till skillnad från storebror Q7. De längsmonterade motorerna kommer att kännas igen från de andra Audimodellerna och räkna med att fyrhjulsdrift blir standard. Transmissionerna blir dels sexväxlade manuellalådor men troligtvis kommer Q5 med en nyutvecklad sjustegad DSG-låda.

Audi Q5 blir en direkt konkurrent till BMW X3 samt de kommande modellerna Mercedes GLK och Volvo XC60. Även om Q5 visas upp nu i mitten på november så dröjer det till sommaren 2008 innan den kommer ut på marknaden.

Annons
Annons
Rulla till toppen