Köp en klon av Jay Leno:s etanol-Corvette

Nyligen rapporterade vi om en Corvette, byggd av racerfirman Pratt & Miller i samarbete med TV-underhållaren Jay Leno, med 600 hk och konverterad för E85....
Annons

Nyligen rapporterade vi om en Corvette, byggd av racerfirman Pratt & Miller i samarbete med TV-underhållaren Jay Leno, med 600 hk och konverterad för E85. Nu kommer nyheten att den finns i en begränsad upplaga för privatpersoner. Perfekt för alla som ledsnat på sin vanliga, bleka Corvette Z06 och vill krydda till livet lite extra.

Köp en klon av Jay Leno:s etanol-Corvette

Specialbygget Corvette C6-RS kommer att tillverkas i en begränsad upplaga.

Om du som jag känner dig avundsjuk på Jay Leno finns det nu en möjlighet att bli lite mer som honom. Ok, du får ingen tv-show med färdigskrivna skämt och miljonpublik. Tyvärr får man inte heller möjlighet att små prata med Madonna samt äga en gigantisk samling av schyssta bilar. Men man kan åtminstone glida omkring i en identisk bil som TV-stjärnan tack vare att Pratt & Miller nu bygger fler exemplar av Leno:s Corvette från SEMA-showen.
I vanliga fall ansvarar Pratt & Miller för tävlingsverksamheten av GM:s Corvettebilar som bland annat kört LeMans. Inför SEMA-showen byggde de en värsting-Corvette i samarbete med Jay Leno. Användningen av kolfiber är hög och motorn på hela 8,2 liter ger 600 hk och cirka 792 Nm. För att lätta på miljösamvetet en aning kan man tanka bilen med E85.
För att bli ägare till detta muskelvidunder krävs det dock att man är snabb i vändningarna och ett bankkonto med många nollor. Endast 25 exemplar skall tillverkas och påslaget från en vanlig Corvette uppges till 185.000 dollar – runt 1,2 miljoner svenska kronor.
Om du inte är tillräckligt tät men ändå vill ha något gemensamt med Leno så äger han en Saab 93 från 1958 också…

Annons
Annons
Rulla till toppen