Första Jaguar XF är färdig

Den 26 november var dagen då det första exemplaret av Jaguar XF rullade av produktionslinan. Premiärexemplaret blev en silverfärgad SV8 och skall ställas in på...
Annons

Den 26 november var dagen då det första exemplaret av Jaguar XF rullade av produktionslinan. Premiärexemplaret blev en silverfärgad SV8 och skall ställas in på Jaguars museum i Coventry. Första leveransen till kunderna sker dock inte förrän i mars.

Första Jaguar XF är färdig

Över 500 anställda vid Castle Bromwich hade samlats för att fira födelsen av den första serieproducerade exemplaret av nya Jaguar XF.

Den stora äran att köra de första metrarna av det allra första exemplaret av den nya modellen var Michael Quinn – barnbarn till Sir William Lyons. Willam Lyons var den drivande kraften i bildandet av märket Jaguar när hans sidovagnsfirma, Swallow Sidecar Company, utvecklades till en biltillverkare 1931 och fick namnet SS Cars.
Namnet Jaguar användes för första gången fyra år senare och blev firmans namn efter andra världskriget då akronymen SS förlorat sin glans…
Det första XF-exemplaret blev en kompressormatad SV8 som har 416 hk under huven. Dessa hästar kommer dock inte arbeta allt för hårt då denna bil kommer att ställas ut på the Jaguar Daimler Heritage Trust Collection, där man återfinner bilar från Jaguar, Daimler samt Lanchester Motor Company. Istället kommer de första kunderna få sina bilar levererade i mars.
Jaguar XF kommer att säljas i 66 olika länder men givetvis kommer de första exemplaren att nå kunderna i det Förenade konungariket Storbritannien och Nordirland.

Annons
Annons
Rulla till toppen