Tjuvtitt på VW Passat Coupé

För att öka förhandsintresset för sin nya Passat Coupé har Volkswagen lanserat en specialsajt. Några mörka detaljer flimrar förbi i den animerade filmen och nu...
Annons

För att öka förhandsintresset för sin nya Passat Coupé har Volkswagen lanserat en specialsajt. Några mörka detaljer flimrar förbi i den animerade filmen och nu kan vi lägga pussel med hjälp av tidigare spionbilder.

Tjuvtitt på VW Passat Coupé

En liten försmak av kommande VW Passat Coupé. KLICKA FÖR ATT LÄNKA TILL MIKROSAJTEN

Som vi redan kunnat visa på spionbilder har Volkswagen en ny coupémodell på gång, baserad på Passat. Som modet föreskriver blir det en fyrdörrars ”coupé”, egentligen en omöjlig modell men Mercedes har redan visat att det finns ett intresse för biltypen med sin CLS.
För att öka intresset ytterligare har Volkswagen öppnat en specialsajt för sin Passat Coupé. Man bjuder inte på speciellt mycket fakta men det rullar en mystisk filmsekvens i bakgrunden som ger vissa indikationer på den färdiga bilen.

Tjuvtitt på VW Passat Coupé

Värmetesterna i USA har avslöjat taklinjen och sidorna, men det är först nu vi sett bilder på fronten. KLICKA FÖR STÖRRE

Med hjälp av spionbilderna från Volkswagens värmetester i USA kan vi börja lägga pussel med bilderna. Speciellt intressant på specialsajten är att man får ett litet smakprov av fronten. Nyblivna VW-chefen Martin Winterkorn har ju öppet kritiserat Volkswagens frontdesign som allt för lik Audis och deklarerat att det snart vankas andra bullar. Kanske är Passat Coupé en fingervisning om åt vilket håll Volkswagen ska gå?
Eftersom Passat Coupé inte får ”gå upp” och störa Audi A5 allt för mycket kan vi gissa oss till att grundpriset och basmotorn hålls på en låg nivå. Den nya TSI-motorn på 1,4 liter och 122 hk är en lämplig instegsmodell, följd av TSI-motorer på 140, 170 och 200 hk (som i Tiguan). Det hindrar dock inte att vi även kan förvänta oss V6-motor och 4Motion även i Passat Coupé.
Premiärdags blir det sannolikt till våren, i Genève, och sedan kan vi nog se de första bilarna ute hos handlarna på hösten 2008.

Annons
Annons
Rulla till toppen