Michael Jernberg växlar till Skoda i rallycross

Michael Jernberg axlar mästaren Lasse Larssons mantel i rallycrossens toppklass division 1 när han nästa år byter till Skoda Fabia. Snart startar byggnationen av en ny bil, baserad på Skoda Fabia Super 2000, och Jernbergs förutsättningar för att nå hela vägen i EM har aldrig varit så bra som de är nu.

Bild 365483

Skoda Fabia RC

Skoda Sveriges engagemang i rallycross fortsätter 2008. Efter fyra framgångsrika år med Lasse Larsson och Toveks Racing, kommer nu Michael Jernberg och Jernberg Motorsport försvara Skodas färger på banorna.
- För mig är det här en nytändning och motivationen är på topp inför den kommande säsongen. Skoda Fabia har visat sig vara en vinnarbil i rallycross och det ska bli kul att köra i ett bra team med rätt support, säger Michael Jernberg.
Lasse Larsson, som i september la handskarna på hyllan efter sitt andra raka EM-guld i division 1, kommer att finnas med i satsningen precis som bilbyggaren Ingvar Gunnarsson och motortrimmaren Trollspeed. Förutsättningarna för att fortsätta Skodas framgångar är därmed mycket goda.
- Det är riktigt kul att Michael Jernberg kör Skoda nästa år och jag är övertygad om att det blir en bra satsning. Han är en riktigt bra förare och med det stöd han kommer ha nästa säsong har han alla förutsättningar för att lyckas, säger Lasse Larsson.
Snart börjar byggnationen av den nya Skoda Fabia som Michael Jernberg ska köra i både EM och SM 2008. Rallycrossbilen baseras på Skoda Fabia Super 2000 som kommer att köras i rally, men under huven kommer det att sitta en betydligt vassare turbomotor på mer än 500 hästkrafter. Michael Jernberg gör sin första tävling som Skoda-förare i EM-premiären i Portugal 3-4 maj.
Michael Jernberg, 44 år från Kinna i Västergötland, har kört rallycross sedan slutet på 1980-talet, mest bakom ratten på olika Ford-modeller. De främsta meriterna är tre SM-guld från 1995, 1998 och 2001. Åren 2004 och 2005 blev han tvåa i EM. Förutom att vara en duktig förare, är Michael Jernberg också en flitigt anlitad bilbyggare i rallycrossammanhang.