NYA BILDER: Aston Martin Vantage GT2 – en racemiljöbil!

I början på året kunde vi berätta om den nya racebilen Aston Martin Vantage GT2. Den kompletterar Astons raceprogram och är förberedd redan från början...
Annons

I början på året kunde vi berätta om den nya racebilen Aston Martin Vantage GT2. Den kompletterar Astons raceprogram och är förberedd redan från början på att kunna köras på E85-bränsle. Nu finns det äntligen studiobilder på den nya läckerbiten och vi kan förstås inte undanhålla er dessa.

NYA BILDER: Aston Martin Vantage GT2 - en racemiljöbil!

Aston Martin Vantage GT2 får det hett om öronen i årets ALMS-serie, i USA. Med i startfältet finns bland annat Porsche 911 och nykomligen BMW M3. KLICKA FÖR STÖRRE

Racingchefen Robin Brundle meddelade i januari att den nya Vantage GT2 är den sista pusselbiten i GT-racing för Aston Martin. Man är faktiskt den enda biltillverkaren som har racemodeller för samtliga GT-klasserna: GT1 – DBR9; GT2 – Vantage GT2; GT3 – DBRS9 och slutligen GT4 – Vantage N24.
För första gången kan Aston Martin erbjuda en racebil som redan från början är byggd för att köras på E85, alltså en blandning av 85 procent etanol och 15 procent bensin. E85 är inte tillåtet i alla serier men till exempel i USA, i ALMS-serien, är E85 klassat som ett racebränsle och därmed möjligt att använda. Förutom att E85 har ett högre oktantal än vanlig handelsbensin (tillåter lite högre kompressionsförhållande och därmed mer effekt) så har det också fördelen av att vara ”miljövänligt” då det kan framställas av koldioxidneutrala råvaror.

NYA BILDER: Aston Martin Vantage GT2 - en racemiljöbil!

I ALMS-serien är E85-bränslet, baserat på cellulosaframställd etanol, tillåtet för racing. KLICKA FÖR STÖRRE

– Den nya Vantage GT2 kompletterar vår uppställning i GT-racingen, sa Robin Brundle, och tack vare våra erfarenheter med DBRS9 har vi haft möjligheterna att utveckla en bil som kan köras på E85.
Under årets säsong får vi se hur ”lillebror” Vantage GT2 klarar sig i konkurrensen med bland annat Porsche 911 och BMW M3. GT2-klassen blir ett riktigt getingbo i år och tillsammans med GT1-bilarna har klasserna deltagare från bland annat Ferrari, Aston Martin, Porsche, Corvette, Panos, Dodge och Ford.

NYA BILDER: Aston Martin Vantage GT2 - en racemiljöbil!

Aston Martin har tagit med sig erfarenheterna från DBRS9 och DBR9 (som vann Le Mans förra året) för att bygga nya Vantage GT2. KLICKA FÖR STÖRRE

Sammanlagt är det fyra klasser i amerikanska ALMS-serien som kör tillsammans med sportvagnarna i LM1 och LM2, där bland annat Porsche och Audi deltar.
Under förra årets 24-timmars race vann Aston Martin en av sina finaste vinster då man kom femma totalt och vann GT1-klassen med sin DBR9, där Rickard Rydell var en av förarna i vinnartrion.

NYA BILDER: Aston Martin Vantage GT2 - en racemiljöbil!

Förut har vi bara haft en designskiss att titta på, men nu har Aston Martin lagt ut de här nya studiobilderna på Vantage GT2. KLICKA FÖR STÖRRE

Annons
Annons
Rulla till toppen