BMW M1 prototyp var photoshop

Kanske var det frustrationen över utseendet på BMW M1 Concept som fick en del att tro på den här bilden - som påstods vara den seriemässiga M1. I själva verket var det bara ett skickligt utfört photoshopjobb.

Bild 359927

Den här bilden dansade runt på internet under hela måndagen. Fuskbild, givetvis, men märkligt nog trodde många nyhetssajter på den skickligt photoshopade bilden. KLICKA FÖR ATT LÄNKA TILL DET SPANSKA DISKUSSIONSFORUMET


Flera motortidningar och nyhetssajter beskrev den här bilden som "äkta", andra slängde in en brasklapp och sen fanns det de som inte alls trodde på bilden.
Nu visar det sig att bilden på den vita "BMW M1 Prototype" inte är någon fabriksbild som halkat ut på internet, utan istället är en skickligt photoshopad bild. En spanjor med artistnamnet "H0SS Forero" ligger bakom skapelsen som utgick från en M3 Coupé fotograferad hos en handlare och med en bakgrund från en tidig bild av Ford GT40.

Bild 359928

Ganska snabbt hittade minnesgoda sajtbesökare den här bilden från en bilhandlare, själva utgångspunkten för photoshopjobbet.


Bilden dök först upp på ett spanskt diskussionsforum och redan där restes tvivel och skarpögda betraktare drog sig till minnes att just den där flyghangaren hade man sett förut. Därmed var det klart att bilen var inklippt i en gammal bakgrundsbild, senare dök också bilhandlarbilden på M3:an upp som det slutgiltiga beviset.
Icke desto mindre är det ett skickligt utfört arbete av "H0SS Forero" och att så många gick på bluffen beror nog på att BMW:s egen nytolkning av M1 är - hur skall vi säga - ganska speciell. En design som inte kan älskas av alla, milt uttryckt!

Bild 359929

Det här är en tidig bild av Ford GT40, när den fortfarande hette så (Ford ägde inte namnrättigheterna till GT40 och fick istället döpa sin bil till bara "GT"). Bakgrunden är använd, spegelvänd, till BMW-prototypen. KLICKA FÖR ATT LÄNKA