Spionvideo: Mercedes SLR Speedster

Förra veckan kunde vi avslöja den nya bantade versionen av Mercedes SLR. Nu kan vi även visa en märklig spionfilm, är den för bra för...
Annons

Förra veckan kunde vi avslöja den nya bantade versionen av Mercedes SLR. Nu kan vi även visa en märklig spionfilm, är den för bra för att vara sann?

Filmen började cirkulera på YouTube för några dagar sedan och det faktum att den ger en god bild av kommande SLR Speedster har inte fått stå i centrum. Istället är det frågan om vem som gjort filmen som dominerat.

Spionvideo: Mercedes SLR Speedster

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT SE FILMEN (PÅ YOUTUBE).

Det mesta tyder på att det är Mercedes själva som försöker skapa ett större intresse kring modellen genom denna film. En ny teknik även om bland annat Opel utfört en liknande manöver tidigare i år då de publicerade bilder på en maskerad Insignia.
Oavsett vilket kan vi konstatera att de halvfakta vi publicerade i den tidigare artikeln visade sig stämma ganska så bra. En överraskning var att vindavvisarna är så pass små, vi hade väntat oss en lite mer återhållsam linje från Mercedes.
Ny information har framkommit angående motorn som sägs bli samma som den i SLR 722 Edition. Det innebär 650 hk och med viktminskningen på 200 kg jämfört med vanliga SLR lär fartresurserna således bli imponerande. Något som har skapat en del skepsis är att man behåller automatlådan. I en så pass extrem och obekväm sportvagn känns det inte helt naturligt.
Den ska som tidigare nämnts bara tillverkas i 75 exemplar varav majoriteten kommer att gå till Mellanöstern där vädret är mer anpassat för den här sortens bil än vad det är sydväst om London på Chobham-anläggningen där filmen ska ha gjorts.
SLR Speeedster presenteras den 30:e juli av ingen mindre än Lewis Hamilton. För mer information kring bilen rekommenderas läsning av den tidigare artikeln som ligger överst bland de de relaterade länkarna nedan.

Annons
Annons
Rulla till toppen