En Alfa för fyra från Umeå

Designhögskolan i Umeå gör allt mer väsen av sig i bilvärlden. Det senaste bidraget är ett koncept på en superbil för fyra åkande – Alfa...
Annons

Designhögskolan i Umeå gör allt mer väsen av sig i bilvärlden. Det senaste bidraget är ett koncept på en superbil för fyra åkande – Alfa Romeo Quattroposti.

En Alfa för fyra från Umeå

En superbil för fyra – men fortfarande ”super”, enligt skaparen Yuri Baskakov vid designhögskolan i Umeå. KLICKA FÖR STÖRRE.

Ryske Yuri Baskakov studerar transportdesign på designhögskolan i Umeå.
– Min idé var att skapa en superbil, men med värden även för familjen.

En Alfa för fyra från Umeå

Yuri Baskakov – en framtidens Giugiaro?

Vår normala sinnebild av en superbil är en låg, bred ögonretare med motor som tillåter dig att lämna allting annat på vägen i en suddig bild i backspegeln. Ytterst få bryr sig om hur många åkande bilen rymmer – och om den klarar något bagage.
– Mitt mål var att rymma fyra personer och bagage i en mittmotorbil utan att plocka bort något ur ordet ”super”, säger Yuri som valde att rita på Alfa Romeo-tema och ge bilen tilltalsnamnet Quattroposti (fyra stolar).
Än så länge är det här givetvis fantasier – men allt fler verk från elever med Designhögskolan Umeå som gemensam nämnare börjar sprida sig även bland koncept- och produktionsbilar.
Allra senast var det västgötskan Linda Andersson som hade ansvaret för designen på Jaguars konceptbil C-XF.
Mer information om högskolan och dess verksamhet finns på deras utmärkta hemsida, se länken nedan, eller klicka här.

Annons
Annons
Rulla till toppen