Ralph Gilles blir ny designchef hos Chrysler

Trevor Creed går i pension och hans efterträdare som designchef hos Chrysler är utsedd: Ralph Gilles, 38 år. Gilles kom till Chrysler 1992 och har...
Annons

Trevor Creed går i pension och hans efterträdare som designchef hos Chrysler är utsedd: Ralph Gilles, 38 år. Gilles kom till Chrysler 1992 och har närmast arbetat med inredningsdesign men bland sina meriter har han också modeller som Chrysler 300.

Ralph Gilles blir ny designchef hos Chrysler

Ralph Gilles tar över jobbet som designchef hos Chrysler LCC och rapporterar direkt till vd Bob Nardelli. Gilles medverkade bland annat i teamet som tog fram modellen 300.

Trevor Creed kom från Ford 1985 och har stannat hos Chrysler sedan dess. Creed blev designchef år 2000 och fram till sin pension vid 62 års ålder har han varit med om en spännande resa där Chrysler befäst sin position som inte den största, men kanske piggaste amerikanska biltillverkaren med många spännande modeller. Creed är sett till att modeller som Viper, Plymouth Prowler och PT Cruiser blivit verklighet.
Creeds efterträdare som designchef är nu utsedd och det blir inte helt oväntat Ralph Gilles, 38 år, som tar ett steg uppåt i karriärstegen. Gilles kom från England till Chrysler 1992 och har jobbat med en mängd olika uppgifter:
– Trevor Creed gav mig gott om svängrum när jag kom och det är jag mycket tacksam för, sa Ralph Gilles vid en presskonferens i Kalifornien under tisdagen.

Det senaste ansvarsområdet för Ralph Gilles har varit inredningsdesign och sista uppdraget blev nya Ram pickupen, ett jobb som Gilles varit mycket nöjd med. Även kommande uppgradering av Jeep Compass och Patriot ska bära Gilles signum. Ralph Gilles ledde även designteamet som tog fram Dodge Magnum och systermodellen Chrysler 300, två modeller som gjorde ett rejält avtryck när de premiärvisades 2003.
Enligt branschtidningen Automotive News vill Ralph Gilles medverka till en ny designinriktning för Chrysler. Kantigheten hos modeller som till exempel Dodge Nitro är ett spår Gilles vill lämna för mera ”organiska” former som visas i exempelvis konceptbilen Dodge Zeo.

Annons
Annons
Rulla till toppen