Carrera Cup Scandinavia - störst i världen!

35 anmälda förare gör Carrera Cup Scandinavia till världens största Porsche-mästerskap! Från konkurs 2005 till ett välmående mästerskap på toppnivå 2009.

Bild 355882

Till helgen är det säsongspremiär på Mantorp Park inte bara för STCC utan också för Carrera Cup Scandinavia. En serie som blivit världens största Porsche-mästerskap och dessutom med kunglig glans. KLICKA FÖR STOR.


- Carrera Cup Scandinavia har utvecklats enastående de senaste åren och är den starkast lysande stjärnan i Porsche-familjen, säger Gerd Schmid, Carrera Cup-ansvarig hos Porsche Motorsport Tyskland.

Redan förra året slog Carrera Cup Scandinavia alla tidigare rekord med 31 startande bilar på finalen på Mantorp Park. Årets säsong blir starkare.

Carrera Cup Scandinavia-generalen Thomas Johansson började hos Flash Engineering 2007 och har arbetat heltid med serien sedan dess.

- Alla på Flash Engineering och Porsche Sverige har jobbat oerhört hårt och målet har hela tiden varit att skapa det bäst skötta och största mästerskapet i Porsches familj. En inte så ödmjuk inställning kanske, men ett tydligt mål för oss att jobba mot. Vi är oerhört stolta, säger Thomas Johansson.

I helgen drar Carrera Cup Scandinavia 2009 igång på Mantorp Park. Förare som Jocke Mangs, Tony Rickardsson, Stefan Söderberg, Fredrik Larsson, Cralle Lindholm, med flera kommer att göra upp om säsongens första seger!