F1-bossen Ecclestone: "Hitler fick saker gjort"

Chefen för Formel-1, Bernie Ecclestone, har i en intervju gjort kontroversiella uttalanden. Han säger bland annat att diktatorer är att föredra, att Adolf Hitler var...
Annons

Chefen för Formel-1, Bernie Ecclestone, har i en intervju gjort kontroversiella uttalanden. Han säger bland annat att diktatorer är att föredra, att Adolf Hitler var ”en man som fick saker gjort” och att Saddam Hussein var ”den ende som kunde styra Irak”.

F1-bossen Ecclestone: "Hitler fick saker gjort"

Bernie Ecclestone är chef över Formula One Management och Formula One Administration, som styr Formel 1. Trots en ålder på 78 år är Ecclestone i allra högsta grad delaktig i allt som bestäms inom F1-cirkusen. World Copyright: Charles Coates/LAT Photographic.

Efter att Internationella Bilsportförbundets chef Max Mosley videofilmades under avancerade sexlekar med prostituerade trodde nog de flesta att Formel 1 drabbats av det absoluta bottenrekordet när det gäller osmakliga skandaler. Men F1-bossen Bernie Ecclestone visar i en intervju med The Times att det finns fler personer inom F1-ledningen som verkligen kan konsten att skapa slagkraftiga rubriker.

I intervjun, som publicerades 4 juli och kan läsas på den här länken, redogör Bernie Ecclestone bland annat för sin syn på demokrati: "… som inte gjort mycket bra för många länder, inklusive detta" (Storbritannien). Istället förordar Ecclestone ett styressätt som grundar sig på enväldig tyrann (någon som känner igen hur F1 har styrts?). Som exempel nämner Ecclestone Adolf Hitler, som "fick saker och ting gjort" samt Iraks forna diktator Saddam Hussein "som var den ende som kunde kontrollera landet".

Apropå sin vän Max Mosley så tycker Bernie Ecclestone att han borde kandidera till att blir premiärminister i Storbritannien: "Max skulle göra ett superjobb," säger Ecclestone i intervjun, "han är en bra ledare, jag tror inte att hans bakgrund skulle vara ett problem."

Bernie Ecclestones uttalande i Times har redan lett till förbittrade kommentarer från flera håll. En talesman för organisationen "British Jews" sa att Ecclestones uttalande är bisarra och redaktören för tidningen "Jewish Chronicle", Stephen Pollard, sa att Ecclestone är "… antingen en idiot eller moraliskt motbjudande".

Kan man som F1-chef säga sitt hjärtas mening eller borde en företrädare för sporten vakta sin tunga bättre? Fältet nedan för kommentarer är öppet!

Annons
Annons
Rulla till toppen