Därför körde Helgonet Volvo

Minns du ”Helgonet”? En populär tv-serie på 60-talet där huvudpersonen, spelad av Roger Moore, körde Volvo P1800. Men varför körde han Volvo? Sanningen är inte...
Annons

Minns du ”Helgonet”? En populär tv-serie på 60-talet där huvudpersonen, spelad av Roger Moore, körde Volvo P1800. Men varför körde han Volvo? Sanningen är inte så smickrade som vi svenskar gärna vill tro…

Därför körde Helgonet Volvo

Roger Moore är mest känd som ”agent 007”, men han spelade även huvudrollen i ”Helgonet”.

"Helgonet" var en väldigt populär tv-serie i början på 60-talet. Hjälten, Simon Templar, var en slags modern Robin Hood-figur, en gentlemannamässig välgörare och äventyrare.
När serien startade 1962 fick en ung och oprövad Roger Moore (senare legendarisk som James Bond) huvudrollen. Eftersom Templar var en globetrotter behövde han ha en elegant och sportig bil i som matchade hans karaktär.

Alla engelska biltillverkare tillfrågades, men ingen var intresserad av att stå för en bil till den nya TV-serien.
Produktionsledaren, Johnny Goodman, hade en god vän som var trafikpolis och som tipsade om en ny, fräck bil som han sett på gatorna i London. En Volvo P1800. Tv-bolaget skickade Moore till en Volvo-återförsäljare och på så sätt hamnade Volvon i händerna på "Helgonet".
Templars Volvo P1800 var med genom hela serien och det var dessutom Roger Moores privata bil under många år.
För ett par år sedan besökte Sir Roger/Mr Moore och hans svenskafödda fru, Sverige för att lotta ut en P1800 i tv-programmet Bingolotto. På vägen till studion blir de rammade i sidan av bilen. Sir Roger/Mr Moore och hans sällskap klev oskadda ur bilen och Moore lär ha sagt "Thank God it was a Volvo".

Annons
Annons
Rulla till toppen