Acura ZDX utmanar BMW X6

Acura har släppt officiella bilder och information om kommande suv-coupén ZDX. Acura ZDX dyker upp i på den amerikanska marknaden i slutet av 2009 och...
Annons

Acura har släppt officiella bilder och information om kommande suv-coupén ZDX. Acura ZDX dyker upp i på den amerikanska marknaden i slutet av 2009 och ska ta sig an BMW X6.

Acura ZDX utmanar BMW X6

Acura ZDX är i mångt och mycket ett nordamerikansk produkt. Designen har ritats vid ett designkontor i Kalifornien och tillverkningen ska ske i Alliston, Ontario.

Hondas premiummärke Acura ska sig in i det diffusa "fyradörrars-kombicoupé-suv-segmentet" med en helt ny modell kallad ZDX. Bakom den opersonliga bokstavskombinationen återfinns en utmanare till BMW X6 som lanseras i USA under den senare delen av 2009.

Men redan nu har Acura presenterat den färdiga ZDX-modellen med bilder och detaljerad information. Den speciella linjeföringen från ZDX-konceptet – som visades upp på New York-mässan i mitten på april – är kvar och produktionsbilen har endast fått en begränsad nedtoning av designen.

Acura ZDX utmanar BMW X6

Mätbandet för den coupéliknande karossen visar på en längd av 4.887 millimeter. En viss BMW X6 är 4.877 millimeter lång …

Hondas president, Takanobu Ito, har tidigare meddelat att Honda och Acura inte kommer med V8-motorer i ett steg att minska på förbrukningen till de kommande CAFE-reglerna som träder i kraft i USA till 2016.

Därför kommer ZDX med en ny aluminium-V6 på 3,7 liter som ger 300 hk (304 europeiska hk) och 366 Nm vid 4.500 varv. Men enligt de amerikanska EPA-siffrorna ska bensinförbrukningen för ZDX uppgå till 14,7 l/100km i stan och 10,7 på "highway".

Acura ZDX utmanar BMW X6

Skinnklädsel samt glastak är standardutrustning i kommande ZDX. Fast det kvittar för större delen av vår läsarkrets – Acura ZDX kommer endast att säljas i Nordamerika.

Acura siktar på att vara det körglada alternativet i japanska premiumklassen och ZDX har multilänkbakaxel samt ett Active Damper System med elektromagnetisk fjädring för bättre köregenskaper.

Acura ZDX dyker alltså upp hos de amerikanska återförsäljarna innan årsskiftet och det är föga troligt att den dyker upp på den europeiska marknaden.

Acura ZDX utmanar BMW X6

Acura ZDX utmanar BMW X6

Acura ZDX utmanar BMW X6

Acura ZDX utmanar BMW X6

Acura ZDX utmanar BMW X6

Annons
Annons
Rulla till toppen