Den ultimata Range Rover-versionen?

Holland & Holland Range Rover by Overfinch är det komplicerade namnet på den mest ultimata Range Rover-versionen. I alla fall om man klär sig i...
Annons

Holland & Holland Range Rover by Overfinch är det komplicerade namnet på den mest ultimata Range Rover-versionen. I alla fall om man klär sig i tweedkostym och spenderar helgerna med att jaga fasan på ägorna.

Den ultimata Range Rover-versionen?

Tuningsfirman Overfinch har ”tweakat-till” Range Rover-modellen, medan Holland & Holland har ”tweedat-till” densamma.

Genom ett samarbete mellan vapentilverkaren Holland & Holland, Land Rover samt tuningfirman Overfinch finns det nu en modell som är specifikt inriktad till den avtagande minoriteten av tweedklädda gentlemän som vill återinföra den brittiska rävjakten.

Land Rover tillhandahåller utgångsmaterialet, som består av en Range Rover. Bilen har sedan fått en liten uppgradering av Overfinch som lägger ned omkring 280 mantimmar på att ge bilen en exklusiv inredning med ett överflöd av ädelträ och läder av högsta kvalitet, samt en välpolerad och extra fin exteriör.

Tillsammans med den exklusiva, brittiska vapentillverkaren Holland & Holland ger Overfinch-arbetarna bilen ett ädelträkit i 31 delar samt en liten byrå till bagageutrymmet. Tack vare den rikliga utrustningen till specialversionen är lådorna fyllda med livets nödvändigheter som är speciellt lämpligt till helgens jaktutflykter.

Den ultimata Range Rover-versionen?

Det finns fyra olika kulörer att välja mellan – däribland Holland & Hollands ”Tintern Green” – och mot pristillägg kan man även få tvåtonslack. Fälgarna från Tiger mäter 20-tum, men även 22-tummare finns tillgängliga.

Eller vad sägs om en utrustningslista som innehåller ett specialgjort Holland & Holland-gevär, komplett vapenvårdkit, kristallservis med glas och karaff från H&H samt ett barskåp som innehåller champagne från Pol Roger, whisky från Balvenie, gin från Hendricks samt vodka från Ivan the Terrible.

För att inte föraren ska gå törstig finns det också källvatten från Willow Spring Water. Dessutom ingår gratis påfyllning av vätskeförrådet under det första året.

Holland & Holland Range Rover by Overfinch baseras på en Range Rover av modellår 2010, med antingen en TDV8-motor eller den kompressormatade V8-motorn på 503 hk, och den kommer i en begränsad upplaga av 100 enheter.

Priset uppgår till 120.894 pund exklusive skatt (omkring 1,34 miljoner kr) och går att beställa till samtliga av Land Rovers marknader.

Den ultimata Range Rover-versionen?
Den ultimata Range Rover-versionen?
Den ultimata Range Rover-versionen?
Den ultimata Range Rover-versionen?
Den ultimata Range Rover-versionen?
Annons
Annons
Rulla till toppen